Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Părintele Chiloțarie

Zoom Părintele Chiloțarie

Biserica nu dă bani presei pentru imparțialitate și ca să-i preia conferințele de presă – cum ne mint cei din partide că se întâmplă în politică – și iată ce s-a întâmplat cu Visarion Chiloțarie.

Nu știu de ce am impresia că acest succes împotriva unui abuzator este în mare proporție datorat atitudinii civice de neclintit. Câtă lipsă de chef din partea televiziunilor, totuși. Îmi pare că au așteptat până în ultimul moment banii de la BOR. Li se părea inacceptabil, cred, că Daniel nu dă. Adică unul care ia atât e imposibil să nu știe când și cum să dea. Rea-credință, ce s-o mai zguduim.

Lepădarea de Visarion reprezintă singura victorie a cetățenilor împotriva Puterii în ultimii ani. După multe înfrângeri, și grele. E de ajuns să ne gândim la plagiatul lui Ciucă – practic, momentul care arată că instituțiile statului există exclusiv pentru propria reproducere și pentru conservarea puterii.

Ca niciodată, BOR a făcut un pas în spate, ceea ce în sine este o victorie. Să ne gândim cum acoperă adevărate boli ale societății – e de ajuns să îl vezi pe Teodosie –, ori nesimțirea cu care s-a căcat pe ancheta „Marele Alb“, a celor de la Recorder.

Nicicând, în ultimii 32 de ani, cetățenii nu au mai fost atât de singuri în relația cu Puterea și cu viitorul. O presă în mare parte moartă, inertă, apoi instituții care nu participă la ideea de societate și o politică din care lipsește Opoziția. Mă rog, adaugi la toate acestea și un președinte cu sângele ca apa de râu de munte și ai o imagine totală a abandonului.

Acesta e motivul pentru care cred că momentul Visarion e important.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint