Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Partidul Puterii Pupinumaniste

Zoom Partidul Puterii Pupinumaniste

Pe lângă umbra aia mare, urâtă și al dracului de împuțită, Varanul are și o umbră mică, mai colorată, care se vrea jucăușă și prietenoasă. Din umbra asta mică fac parte o fundație, un partid, scriitorul, gânditorul și profesorul cu același nume: Dan Voiculescu. Fundația este, de departe, cel mai bun lucru pe care l-a făcut Varanul. Aa, mă rog, nu ne băgăm aici în făcutul de copii și alte intimități.

Cel mai straniu obiect varanian rămâne însă partidul. După încercarea cu PUR-ul, după valul de ură populară sinceră, după condamnare, Varanul insistă cu partidul. Acum, el se numește PPUSL – Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal. N-au mai avut bani de litere, că adăugau Țărănist și Democrat.

Sunt ani și ani de când Antena 3 împinge la această eczemă a Varanului, numită partid politic. În sfârșit, mă uitam în week-end, după atâta timp, după atâtea transmisiuni în direct: o știre despre acest partid trece dincolo de granițele solzoase ale trustului Intact. Partidul are un candidat la prezidențiale. E vorba de doamna Ramona Ioana Un-cuvânt-care-seamănă-cu-Bruxelles.

Pînă acum, până la acest succes uriaș, Antena 3 rostogolea ca un Sisif știri cu acest partid. Așa l-am văzut pe Piedone – renumitul Piedone, ba gras, ba slab, o apariție, o ciudățenie – umblând cu pungi pline cu produse, donând, chipurile, pe la cămine de bătrâni. Așa am văzut-o pe Maria Grapini, vedeta dughenei politice despre care vorbim. Ea ține niște – nu știu cum să spun… cum ar veni, la oameni – conferințe. Deci niște cuvântări fără sens, în care Grapini își dă peste cap ochii și gramatica, și toate cunoștințele ei despre lume și viață, transmițând tinerilor umaniști varanieni din experiența ei. În loc s-o transmită doctorilor, psihologilor, sociologilor și istoricilor care ar trebui să scrie marea carte a acestei împuțite tranziții.

După ani de luptă, Antena 3 dă un mare șut în cur Partidului Umanist, din care țâșnește un candidat la președinție: Ramona Ioana Un-cuvânt-care-seamănă-cu-Bruxelles.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale