Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pentru ucraineni, povestea se repetă: Rusia le-a tras iar țeavă

Zoom Pentru ucraineni, povestea se repetă: Rusia le-a tras iar țeavă

Jurnalul lui Petro Poroșenko (împăratul ciocolatei și președintele Ucrainei)

17 iunie 2014

De cînd a început Campionatul Mondial, ofensiva armată împotriva rebelilor pro-ruși din estul țării merge extrem de bine. Îi prindem în special pe flancuri și la firul ierbii, că au probleme mari în defensivă. Totuși, mi-e frică să mă gîndesc ce-o să se întîmple peste patru ani, cînd rușii vor găzdui Campionatul și, în loc să construiască stadioane noi, vor vrea să anexeze unele gata construite.

18 iunie 2014

Acum, vara, oricum nu-i mare deranj că rușii ne-au tăiat țeava de gaze, mai nasol o să fie la iarnă, cînd sistăm importurile de aer condiționat din Finlanda și o să trebuiască să găsim un alt gazoduct cu lemne de foc și cărbuni.

19 iunie 2014

În loc să ne plătim datoria față de Rusia, ca fraierii, am hotărît să luăm cele două miliarde de dolari și să i le dăm unui domn care ne-a promis că știe un tip care are influența necesară să-l ia pe Putin de guler și să dea cu el de pămînt. Chiar pare un om de încredere acest Mircea Băsescu, nu știu de ce n-am apelat la el pînă acum.

 

Jurnalul lui Vladimir Putin (mogul al gazelor)

22 iunie

Faptul că am tăiat gazele ucrainenilor ne creează și nouă probleme, nu numai lor. Ce-o să facem cu atâtea conducte goale care merg până Kiev? Credeți că e ușor să trăiești într-o țară imensă traversată de conducte goale? Pe mine, unul, mă deprimă. Poate că ar trebui să le folosesc pe post de închisori de lux pentru ziariștii incomozi. Între Marea Caspică și granița cu Ucraina, au destul spațiu să se lăfăie în incintele alea cilindrice cât n-au văzut ei în toate penitenciarele la un loc.

23 iunie

Atitudinea mea strictă față de ucraineni e o lecție pentru întregul popor rus. Dacă se răscoală și ei ca populația Kievului, vor păți la fel. Și lor o să le întrerupă pe urmă alimentarea cu gaze un vecin puternic, care obișnuia să-i controleze din exterior și să le pună la putere guverne aservite.

24 iunie

Acum, că nu le mai livrez gaze ucrainenilor, am mai mult timp pentru mine. Azi-dimineață, de exemplu, am ieșit să mă plimb prin parc călare pe urs. Poate că e mai bine să stau un timp singur și să-mi caut mai târziu o țară marionetă căreia să-i controlez politica internă. În fond, sunt încă tânăr, nu e ca și cum aș îmbătrâni fără un stat vasal care să fie alături de mine atunci când o să-mi fie greu.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale