Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PNL, cu dricul la scară

Zoom PNL, cu dricul la scară

Șobolanii cei grași părăsesc corabia datoriilor. Dar să nu facem ca o situație atât de penibilă să pară o pildă din povestirile cu pirați.

Nicicând PNL-ul nu a fost mai stins, nicicând obrazul nu i-a fost mai crăpat de rușine, nicicând oamenii care-l reprezintă la vârf nu au fost mai asemănători lui zero absolut. Rareș Bogdan – primul pe lista PNL la alegerile parlamentare este un fel de semnătură a medicului legist pe fișa de externare a PNL. Afară e familia, înlăcrimată, cu dricul pornit.

Una dintre cele mai jalnice secvențe TV de după ’89 a fost aceea în care Rareș Bogdan urma să anunțe în direct, în propria emisiune, dacă va intra sau nu în politică. Ca în cele mai stupide emisiuni-concurs, patriotismul cu batistuță se umfla în impostură.

De obicei, cam toți încearcă să arate că Rareș Bogdan nu e jurnalist. Trist e că trebuie să arăți asta. E evident: omul are un biznis, îi cântă pe unii, îi ciomăgește pe alții, pute a incultură ca vama a țigări netimbrate.

Rareș Bogdan e cel mult un fel de om-selfie. Un om-poză, un om-portret. De-aici și cârpa aceea pe care o ține la piept și pe care, te gândești, o folosește după mozoluri ca să-și șteargă botul.

Nu. Cârpa, costumele, pozele cu nevastă-sa aproape goală folosită ca obiect pe Facebook, ca ceva ce el ”are”, toate acestea compun imaginea mai mare a unui om foarte, foarte mic: pițiponc incult care-și flutură stiloul scump în niște introuri bășite, pițiponc impostor care se freacă de liiceni și patapievici, pentru că în mintea lui, coțăindu-le imaginea, cum se freacă pechinezul de piciorul vizitatorilor, își îmbogățește el însuși imaginea.

Transferul acesta de ”somitate” și ”eminență” nu se realizează, indiviul rămânând ceea ce a fost și ce este: un chel cu o batistă.

Rareș Bogdan își ia acum dividendele de la Realitatea TV. Omul a fost mereu ”în cărți”: ba pentru TVR, ba pentru nu știu care altă funcție, mereu în trena politicii Iohannis-PNL. În tot acest timp, prin victimizare și protecție, a reușit să țină în viață, alături de Cozmin Gușă, vaca râioasă și tot mai plină de datorii numită Realitatea TV.

Individul e cu totul și cu totul secundar în situația dată – reținem de aici că PNL mai înseamnă azi: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Adina Vălean, Dan Motreanu sau Cristian Bușoi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100