Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PNL, cu dricul la scară

Zoom PNL, cu dricul la scară

Șobolanii cei grași părăsesc corabia datoriilor. Dar să nu facem ca o situație atât de penibilă să pară o pildă din povestirile cu pirați.

Nicicând PNL-ul nu a fost mai stins, nicicând obrazul nu i-a fost mai crăpat de rușine, nicicând oamenii care-l reprezintă la vârf nu au fost mai asemănători lui zero absolut. Rareș Bogdan – primul pe lista PNL la alegerile parlamentare este un fel de semnătură a medicului legist pe fișa de externare a PNL. Afară e familia, înlăcrimată, cu dricul pornit.

Una dintre cele mai jalnice secvențe TV de după ’89 a fost aceea în care Rareș Bogdan urma să anunțe în direct, în propria emisiune, dacă va intra sau nu în politică. Ca în cele mai stupide emisiuni-concurs, patriotismul cu batistuță se umfla în impostură.

De obicei, cam toți încearcă să arate că Rareș Bogdan nu e jurnalist. Trist e că trebuie să arăți asta. E evident: omul are un biznis, îi cântă pe unii, îi ciomăgește pe alții, pute a incultură ca vama a țigări netimbrate.

Rareș Bogdan e cel mult un fel de om-selfie. Un om-poză, un om-portret. De-aici și cârpa aceea pe care o ține la piept și pe care, te gândești, o folosește după mozoluri ca să-și șteargă botul.

Nu. Cârpa, costumele, pozele cu nevastă-sa aproape goală folosită ca obiect pe Facebook, ca ceva ce el ”are”, toate acestea compun imaginea mai mare a unui om foarte, foarte mic: pițiponc incult care-și flutură stiloul scump în niște introuri bășite, pițiponc impostor care se freacă de liiceni și patapievici, pentru că în mintea lui, coțăindu-le imaginea, cum se freacă pechinezul de piciorul vizitatorilor, își îmbogățește el însuși imaginea.

Transferul acesta de ”somitate” și ”eminență” nu se realizează, indiviul rămânând ceea ce a fost și ce este: un chel cu o batistă.

Rareș Bogdan își ia acum dividendele de la Realitatea TV. Omul a fost mereu ”în cărți”: ba pentru TVR, ba pentru nu știu care altă funcție, mereu în trena politicii Iohannis-PNL. În tot acest timp, prin victimizare și protecție, a reușit să țină în viață, alături de Cozmin Gușă, vaca râioasă și tot mai plină de datorii numită Realitatea TV.

Individul e cu totul și cu totul secundar în situația dată – reținem de aici că PNL mai înseamnă azi: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Adina Vălean, Dan Motreanu sau Cristian Bușoi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite