Suntem o societate cu nervii făcuți praștie. Ne calificăm la Euro și unii, nu puțini, sunt scârbiți de comentariul lui Grădinescu de pe Prima TV. N-au putut să treacă peste acest moment, le-a umbrit bucuria unei calificări. Probabil că asta e una dintre concluziile acestor ani care a ieșit la suprafață prin calificarea la Euro 2024: ne-am obișnuit clevetitori și meschini, defetiști, defecți incurabili. Nu ne deranjează, nu credeam să ne placă. Dar se pare că ne e confortabilă – are și meschinăria avantajele ei, are lipsa de speranță un anumit confort.
Aproape că mi-a fost milă de comentatori – și pentru că, da, sunt slabi și antipatici, dar chiar și ei au dreptul să se bucure așa cum simt. Sunt slabi, dar se bucură sincer și poate că merită să se bucure după ani de tristețe fotbalistică.
Mă uitam, cam în aceleași coordonate, la cei care spuneau: „Dom’le, sunt unii care ar trebui să-și ceară scuze lui Pușcaș“. Wow, de ce? Dacă ne-am calificat, asta nu înseamnă că Pușcaș a devenit brusc un mare atacant. Nu, e un atacant mediocru, un băiat bun, pe alocuri figurant, care muncește, se zbate, vrea, însă îi lipsesc multe pentru a fi un atacant bun. Și să nu uităm nici asta: fotbalul este ce este – o adevărată religie – tocmai pentru că e pasional și, fiind pasional, e nedrept de multe ori. Doar pasiunea și nedreptatea pot produce atâția bani.
2.407 vizualizări
Sincer, n-am urmarit meciul dar zic ca-i bine ca si-au invatat bine rolul. Deaia-s comentatori, ca sa anime lucrurile!. Doar s-au intamplat ,,lucruri”, nu? Cum voiati sa fie? Ca regretatul Topescu, care-a fost luat prin surprindere in ’86 cand dupa ratarea lui Marcos a strigat : ,,Suntem finalisti” ? Jale e ca s-a pornit un iures impotriva celor care n-au topait dupa o asa mare ,,performanta”. Cand era normal sa ,,ne calificam” dintr-o grupa cu Andorra, Belarus, Kosovo si Israel (aflat in plin razboi !!!). Ca sa nu mai zica nimeni de Elvetia aflata in cea mai penibila forma din ultimii 30 de ani. La fel cum ar fi fost normai si daca nu ne-am fi calificat, avand in vedere la ce nivel sunt ,,ai nostri”. Ca doar n-avem nici o echipa calificata-n grupe la nivel european (nici macar intr-a III- a competitie, aia inventata pentru tari ,,bananiere”). Deci, daca la europene vor aduna mai mult de o victorie abia atunci vor putea spune c-au facut cat de cat ceva (un pic mai mult decat generatiile anterioare, care s-au luptat la 5 participari s-au obtinut … 2 victorii mari si late). Noroc ca-s ,,microbistii” tot mai analfabeti functional si nu pricep mare lucru ca altfel s-ar juca cu 2-300 spectatori (si aia rude si pretini de-ai ,,fotbalistilor” implicati in activitate).
Domnule „Petrica Dragomir”,
Aici unde ați postat, chiar dacă este o rubrica de sport, trebuie să fiți și documentat, și corect: nu Cristian Topescu a spus „suntem finalisti” în meciul de la Sevilia.
Pe vremea aia nici nu avea voie să comenteze.
Nu vă supărați!