Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Poveștile de Crăciun ale scriitorilor români

Zoom Poveștile de Crăciun ale scriitorilor români

I.L. Caragiale

D-l Goe

E Ajunul Crăciunului. Mam’ mare, mamița și tanti Mița vor să-l ducă pe tânărul Goe ca să vadă Târgul de Crăciun de la București. Speranța lor ascunsă e că-n felul ăsta nu va rămâne iar repetent, pentru că la târg o să se întâlnească cu Nicușor Dan, care o să-i ofere pe loc niște meditații la matematică, într-o încercare disperată de a obține de la vizitatori promisiunea unor voturi la următoarele alegeri.

În drum spre București, Goe rămâne fără bilet de tren, după ce-l folosește ca să-și improvizeze un filtru pentru cui. Băiatul se închide apoi în baie, ca să fumeze joint-ul, spre disperarea doamnelor care-l însoțesc și care simt imediat mirosul de marijuana.

În cele din urmă, Goe ajunge cu bine la Târgul de Crăciun, unde Nicușor Dan chiar îi dă o meditație ad-hoc la matematică. Din păcate, Goe e încă amețit din cauza drogurilor și nu înțelege nimic din această lecție.

Vizită

Familia Popescu merge ca să-și petreacă sărbătorile de iarnă la Paris, dar, odată ajunși la destinație, doamna Maria Popescu își dă seama că l-a uitat acasă pe cel mic, pentru că galoșii lor erau suspect de uscați, ceea ce înseamnă că n-a mai avut cine să le toarne dulceață în încălțări.

Bubico

Un domn merge în provincie ca să-și viziteze rudele de Crăciun și să mănânce niște sarmale gratis. Nimerește, însă, în același compartiment cu cel mai enervant câine din lume, un bișon pe nume Bubico. De fapt, nu e clar dacă ăsta e numele real al câinelui sau e doar o poreclă. Câinele e foarte gălăgios și, la un moment dat, chiar sare să-l capseze de glezne pe călătorul nostru, care are prezența de spirit de a tresări stângaci și de a țipa după ajutor ca un copil de grădiniță. În cele din urmă, protagonistul ia câinele și-l aruncă cât colo pe geam, însă câinele aleargă după tren și urcă înapoi la prima stație. „Mulțumesc, CFR!“, exclamă călătorul, cu sarcasm.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Bine pitbull……epic……

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint