Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Premier va fi, general vorbind, un civil

Zoom Premier va fi, general vorbind, un civil

Spuneam, în urmă cu o săptămînă, că multipremierul demis și desemnat n-o să apuce, în caz de anticipate, și a patra desemnare. N-o să fie, adică, premier în mandatul care contează. Toată cariera lui la vîrful statului se va reduce, astfel, la rolul de clovn care intră pe fereastră după ce e dat afară pe ușă. Demis de trei ori, în numele victoriei la parlamentare, Ludovic Orban va privi cum Klaus Iohannis numește în locul lui un servitor absolut, pe care se poate sprijini în următorii ani ai mandatului său lung și plicticos, poreclit “România normală”.

Spuneam aceste lucruri și azi le spunem iar. Orban nu e prevăzut în planurile de după anticipate și nici în cele de după alegeri la termen, dacă planul A pică. Întregul PNL știa asta și, chiar dacă a aflat mai tîrziu, Șică a aflat și el în cele din urmă.

Ăsta e motivul pentru care încearcă să tragă de timp, ca să rămînă la putere cît mai mult. Vechiul îndemn adresat liberalilor să nu-și voteze propriul guvern își va schimba sensul. Orban discută deja cu parlamentari PNL să voteze guvernul, explicîndu-le că doar așa pot da ordonanțele de care au nevoie.

Mai mult, Orban simte că-i fuge de sub picioare preșul fermecat al președinției de partid, fiindcă nu prea mai poți fi succesorul Brătienilor după ce ți-a căzut guvernul de trei ori. În momentul în care vorbim, la Cotroceni i se fabrică ceea ce în terminologia concedierilor strategice se cheamă “golden parachute”. Orban va primi în schimb, după alegerile pe care PNL, cel mai probabil, le va cîștiga, poziția de șef la Cameră.

Iar în locul lui, pe scaunul de premier, va veni generalul în rezervă Dumitru Ciucă, actual ministru la MApN, devotat pe viață președintelui Iohannis.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale