Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Prigonirea medicului-minune, fără de care medicina din Timișoara n-ar exista

Zoom Prigonirea medicului-minune, fără de care medicina din Timișoara n-ar exista

Triste vești ajung spre noi din Timișoara. Știți cum e: ieri știrile erau știri doar în Timișoara, azi ele ajung în toată țara. Și nu suntem triști pentru că a pierdut Robu alegerile, nu suntem triști nici pentru că geniul Virgil Păunescu, născut Vergică Gălușcan, n-a reușit să facă absolut nimic cu vaccinul ăla pe care îl avea aproape gata de prin februarie. Nu. Suntem triști pentru că unul dintre geniile medicinei, un vindecător cum n-a mai fost altul, nici la stat și nici la privat, un administrator priceput ca nici un altul, un mare om, o ființă unică, este prigonit, tratat cu lipsă de recunoștință, i se terfelește aiurea imaginea, e denigrat și aproape calomniat. Pe nedrept. Pe nedrept am spus? Nu, totuși nu. Poate că aici am exagerat. Mult.

Mihai Edmond Ionac este

medicul despre care vorbim, un medic despre care am mai scris în mod repetat, mai ales la finalul anului trecut, începutul anului acestuia, atunci când ministrul Costache l-a numit în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, numit fiind apoi ca șef interimar al secției de Chirurgie Vasculară a SCJUT de către managerul interimar Raul Pătrașcu. Asta, deși medicul de renume mondial Mihai Edmond Ionac nu promovase concursul legal pentru ocuparea aceleiași funcții, fiind, totuși, singurul participant la concurs.

Am înfățișat cititorilor, în perioada respectivă, o seamă de fapte de vitejie ale medicului Ionac, fapte care, la un moment dat, au fost și în atenția procurorilor. Care procurori, însă, l-a făcut scăpat, clasând un dosar în care Mihai Ionac era acuzat de luare de mită, chiar dacă existau nenumărate probe care dovedeau faptele medicului. Dar, atunci când însuși procurorul, numeni altul decât celebrul Papici, le sugerează martorilor că, dacă-și mențin mărturia conform căreia i-au dat șpagă lui Ionac, ajung ei înșiși la închisoare, nu prea poți spera decât la achitare cu fanfară și artificii.

Ce a mai pățit Mihai Ionac, recent,

de ne aplecăm iar asupra staturii sale urieșești? Păi, a pățit, sărăcuțul. În septembrie 2019 a avut loc, în sfârșit, concursul pentru ocuparea funcției de șef de secție Chirurgie Vasculară la SCJUT Timișoara. Concursul ar fi trebuit să aibă loc din 2015, dar s-a tot amânat, iar Mihai Ionac a tot fost numit în funcție temporar, câte șase luni, câte șase luni, prin decizii administrative. Ei bine, singur candidat fiind, Ionac n-a reușit să ia concursul, așa că a fost numit un alt șef de secție, tot temporar. În decembrie, după ce a venit PNL la putere și după ce a fost uns de Costache în CA-ul spitalului, Ionac a fost numit din nou, temporar, șef de secție la Chirurgie Vasculară. pentru că lui, oricum, i-a plăcut peneleul de mic, e liberal din tată-n mamă și așa mai departe.

Între timp, însă, la SCJUT a avut loc un amplu control al Curții de Conturi. Mai fuseseră controale, se mai găsiseră nereguli, dar Ionac se făcuse scăpat de fiecare dată. Dacă poți să scapi de DNA nu te încurci într-o amărâtă de Curte de Conturi. Doar că, tura asta, Curtea de Conturi a insistat:

„Prin Dispoziția nr. 357/13.12.2019 se dispune încetarea exercitării cu caracter temporar a funcției vacante de conducere de șef secție la Secția Clinică de Chirurgie Vasculară a dl. Prof. Dr. Ionac Mihai Edmond începând cu data de 16.12.2019.

Din datele extrase din Rezoluția nr. 17840/04.07.2017 a Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Timiș, rezultă că domnul Ionac Mihai Edmond este membru fondator al AR TERRA HEALTH SRL, cu sediul la adresa de domiciliu a acestuia, deținând calitatea de asociat în cadrul acestei societăți cu un procent de 50% din acțiuni, aspect confirmat și prin propria Declarație de interese nr. 272/09.06.2019.

De altfel, conform Actului Constitutiv al Societății cu Răspundere Limitată AR TERRA HEALTH SRL se prevăd următoarele la:

– Cap. III Adunarea Generală a Asociaților – Art. 13. Atribuții: Adunarea Generală a Asociaților este organul de conducere al societății care decide asupra acesteia și asupra politicii ei economice și sociale»;

– Cap. IV Administrator, Controlul, Personalul societății – Art. 15. «…Administratorul este răspunzător … pentru aducerea la îndeplinire a hotărârilor Adunării Generale…» și Art. 16. Controlul societății – «Controlul activității societății îl exercită asociații».

Adunarea Generală a Acționarilor (formată din medicul Ionac Mihai Edmond și soția, deținători de cote egale din capitalul social) este organul de conducere al societății comerciale, ceea ce rezultă și din economia prevederilor art. 70 (2) din Legea nr. 31/16.11.1990 (**republicată**), privind societățile, potrivit căruia administratorii «sunt obligați să ia parte la toate adunările societății, la consiliile de administrație și la organele de conducere similare acestora».

Potrivit actului normativ mai sus amintit, art. 192 alin. (1), «Adunarea generală decide prin votul reprezentând majoritatea absolută a asociaților și a părților sociale, în afară de cazul când în actul constitutiv se prevede altfel», or reținând faptul că în actul constitutiv nu se prevede altfel și că cota de participare a celor doi este egală, respectiv 50% din capitalul social, rezultă indubitabil că hotărârile în cadrul societății nu se pot lua legal în lipsa votului medicului Ionac Mihai Edmond, ceea ce reprezintă expresia controlului pe care acesta îl are asupra și în cadrul societății.

Din cele sus prezentate rezultă faptul că cei doi asociați exercită controlul total asupra societății comerciale AR TERRA HEALTH SRL.

Prin adresa nr. 4213/25.01.2019 AR TERRA HEALTH SRL solicită SCJUPBT încheierea unui contract de prestări servicii pentru sterilizare.

Urmare solicitării, s-a încheiat Contractul de prestări servicii nr. 5/28.01.2019, având ca obiect: «sterilizare materiale sanitare ale beneficiarului» și durata: până la data de 31.12.2019“.

A mai constatat Cureta de Conturi o grămadă de lucruri, dar am reținut acest aspect, al incompatibilității și conflictului de interese, căci Ionac a fost, în același timp, și șef de secție, și decident într-o firmă care avea contract cu spitalul.

În cele din urmă, managerul,

interimar și el, Raul Pătrașcu dispune încetarea deciziei prin care tot el îl numise pe Ionac șef de secție. Decizia nu este motivată, dar ea are la bază raportul Curții de Conturi, tânărul manager interimar având ambiții mult mai mari decât protejarea unuia dintre cei ce i-au fost mentori în ale dedesubturilor din medicina bănoasă a Timișoarei.

În mod normal, ar trebui sesizată și ANI, de către spital, nu de către Curtea de Conturi, dar poate îi cerem prea mult tânărului și necoptului manager.

Acum, după ce Mihai Edmond Ionac, cel care părea de nedetronat, înfipt pe vecie în funcția sa de la SCJUT, mai mult sau mai puțin legal, a fost, în sfârșit, înlăturat de la cârma secției pe care o confunda cu o feudă moștenită de la tătână-su, așteptăm cu deosebit interes numirea unui șef interimar ceva mai devotat partidului de guvernământ.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Victore(a se citi Ionacule), ti-a turtit Birică facultațile! Apropo, era pe vremuri o institutie, ANI parca se chema, mai exista!

 2. #2

  Dupa cata reclama i-ati facut tare mi ca o sa ne pricopsim cu individu’ in viitorul apropiat in vreo functie ,,calduta”-n minister gen ,,secretar de stat” mai ales ca din cate pare are si suficienta sustinere pentru a fi scos din belele cand e nevoie si are ,,tupeul” necesar pentru a face bani in orice conditii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Balada căluților de lemn

  27 februarie 2024

  (După ce au condamnat la moarte rățuștele de plastic și ursuleții de pluș, funcționarilor de la Bruxelles li s-a pus pata pe căluții de lemn) Cucoanele betuțe din Bruxelles s-au […]

 • Onania educată

  26 februarie 2024

  Zece ani, Iohannis și-a lustruit bastonul de mareșal trîndav și arogant. A frecat iluzia neamțului mut, dar harnic, pînă cînd minciuna a țîșnit din cele două mandate ca un mare […]

 • Cum a băut prozatorul Ioan Groșan o palincă cu Baudelaire pe masa de operație

  20 februarie 2024

  După ce-a stat la mii și mii de mese, cu domni și domnișoare și dudui, văzîndu-se, lipsit de interese, pe-o masă, cu savanți la căpătîi, Ioan Groșan, sătul de sine […]

 • Adevăratul curaj

  19 februarie 2024

  Se zice că nebunia anihilează curajul, că îl transformă într-un biet simptom al bolii și că face din erou un pacient și atît. Viața, societatea, politica ar fi, de fapt, […]

 • Balada cucului pravoslavnic

  13 februarie 2024

  lui Grigore Leșe Aveam și eu o pîine și-un rus mi-a rupt coltucul și a fugit să pape un borș ucrainean, zicînd că-n Bucovina n-o să mai cînte cucul, c-a […]

Editoriale
 • Balada căluților de lemn

  27 februarie 2024

  (După ce au condamnat la moarte rățuștele de plastic și ursuleții de pluș, funcționarilor de la Bruxelles li s-a pus pata pe căluții de lemn) Cucoanele betuțe din Bruxelles s-au […]

 • Onania educată

  26 februarie 2024

  Zece ani, Iohannis și-a lustruit bastonul de mareșal trîndav și arogant. A frecat iluzia neamțului mut, dar harnic, pînă cînd minciuna a țîșnit din cele două mandate ca un mare […]

 • Cum a băut prozatorul Ioan Groșan o palincă cu Baudelaire pe masa de operație

  20 februarie 2024

  După ce-a stat la mii și mii de mese, cu domni și domnișoare și dudui, văzîndu-se, lipsit de interese, pe-o masă, cu savanți la căpătîi, Ioan Groșan, sătul de sine […]

 • Adevăratul curaj

  19 februarie 2024

  Se zice că nebunia anihilează curajul, că îl transformă într-un biet simptom al bolii și că face din erou un pacient și atît. Viața, societatea, politica ar fi, de fapt, […]

 • Balada cucului pravoslavnic

  13 februarie 2024

  lui Grigore Leșe Aveam și eu o pîine și-un rus mi-a rupt coltucul și a fugit să pape un borș ucrainean, zicînd că-n Bucovina n-o să mai cînte cucul, c-a […]

 • Pînă la capăt și pînă la ultimul centimetru

  12 februarie 2024

  Vom sprijini Ucraina pînă la capăt, a zis Joe Biden la Varșovia, pe vremea cînd își confunda doar un fiu cu celălalt, nu și pe președintele Macron cu defunctul președinte […]

bijuterii argint