Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În Rai sub acoperire, pe urmele Regelui

Zoom În Rai sub acoperire, pe urmele Regelui

Acum cîteva zile, un profesor de istorie le-a cerut iertare plîngînd foștilor săi elevi că le-a spus minciuni despre Regele Mihai. E mai bine decît să fi tăcut sau să fi continuat să se pitească în dosul justificării că „așa erau vremurile”.

Dar cu minciunile din manualele de pînă în 1989 despre istoria României cum rămîne? Cum rămîne cu minciunile prin omisiune din manualele primilor ani de așa-zisă democrație autohtonă sau cu invențiile ordinare din presa fesenistă sau fesenizată despre Regele Mihai?

Ați văzut ca măcar vreunul dintre cei ce le-au vîrît în circulație în anii ’90 să-și pună cenușă în cap fiindcă și-a dezinformat cu ticăloasă „bună” știință cititorii? I-a auzit cineva pe politicieni să zică măcar că le pare rău că l-au izgonit din țară pe Mihai I în 1990? Sau pe cei care în 1993 au vrut să impună o lege prin care Regele să fie declarat persona non grata la el în țară să prezinte scuze fiindcă au pus la cale o asemenea infamie? Pe unii dintre ei îi auzi azi spunînd pios „Dumnezeu să-l ierte…” Dar ei, în viață fiind, n-ar trebui să ceară iertare pentru relele și ticăloșiile pe care i le-au făcut Regelui?

Turnătorii și securiștii a căror misiune era să-l spioneze și să-l compromită pe Rege se smeresc acum pe întrecutelea vorbind despre Mihai I, de-ai crede că toată viața au fost monarhiști sub acoperire. Închipuindu-și poate că s-a uitat ori că s-a șters cu buretele peste tot ce-au făcut, aceste lepre prefăcute n-au nici măcar decența de a-și ține gura, ci mai dau și azi un spectacol jegos de prefăcătorie. Poate că unora dintre ei, prin vreo cută a sufletului lor smochinit, le-o fi părînd rău pentru ce-au făcut, dar cînd îi mai și auzi rostind deviza regală „Nihil sine Deo”, fără o prealabilă căință, îți dai seama că vor să-l ducă cu vorba pînă și pe bunul Dumnezeu. Nu sînt deloc sigur că în viața de dincolo există un loc pentru cei buni și altul pentru cei răi. Dar imaginați-vă că la un moment dat în Rai, unde îi e locul, Regele se va întîlni cu vreunul dintre cei care l-au turnat sau l-au supravegheat de la distanță și-l va întreba, direct, ca în viață: „Mă, cum de-ai ajuns tu aici?”. „Sire, nu mă nenorociți. Sînt sub acoperire!” De aici încolo aproape că nu mă mai duce imaginația, căci, pățit și iertător în viață, s-ar putea ca Regele să se mulțumească să constate: „N-ați pierdut vremea. Ați ajuns și aici!”.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Cit la suta sunt “lepre prefacute”?
  Eu cred ca cam 80%
  Ps anume las ca cam 🙂

 2. #2

  Exista un documentar difuzat la TVR 2 – din pacate nu imi mai amintesc cum se numeste, referitor la retrocedarea catre familia regala (dupa 2005, desigur) a catorva mii de hectare de padure pe valea Troasului, langa castelul Savarsin. Paduri care au disparut rapid, “rezolvate” cu drujba si cu mult entuziasm monarhic. Comunitatea locala a primit, probabil, multumiri si felicitari. Vorbim acum, de 25 de milioane de euro anual (!) din banii nostri pt mareata familie regala.
  Si atunci, cum ramane, domnule, cu raiul?
  Nu il trimitem in rai si pe tovarasul Juan Carlos, cel care se impusca impusca elefanti in Africa, pe cand in Spania debuta criza financiara din 2009?

 3. #3

  Toţi, absolut toți suntem prefăcuți în Rpmânia prefăcută în minciună. Și autorul textului este un prefăcut că așa crede că dă bine. Acum toată lumea este pro Rege și anticomunistă că altfel nu dă bine.
  Lichele, lichele, lichele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]