Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Raport despre starea ficţiunii – Afacerea mileniului: fermele de dinozauri pentru petrol

Zoom Raport despre starea ficţiunii – Afacerea mileniului: fermele de dinozauri pentru petrol

„Ştii de ce se cheamă biocombustibil? Pentru că îl facem din dinozauri ierbivori hrăniţi doar cu produse naturale.“ Zece Falg, trei Campari şi două absinturi erau mult chiar şi pentru Jean-Christophe, aşa că am izbucnit în râs.

A înnebunit. „Râzi ca un cretin. De 16 ani lucrăm la proiectul ăsta şi nimeni nu are habar. Sunt miliardar, dar n-am voie să mă afişez, ca să nu intre lumea la idei. De 5-6 ani toată Europa merge cu benzină şi motorină obţinute de noi. Din dinozauri, prietene, din DI-NO-ZA-URI!“.

Jean-Christophe Lafargère, 54 de ani, este unul dintre cei mai mari (dacă nu chiar cel mai mare) biogeneticieni petroliferi al vremilor noastre. Conform mărturiei sale, din 1995 au luat fiinţă, în Africa, uriaşe fer­me subterane de dinozauri. Investiţiile unor companii vizionare din Franţa şi Germania au depăşit, până acum, 2.000 de miliarde de euro, dar din 2004 au început deja să-şi arate roadele. Fermele sunt localizate pe o vastă fâşie ce se întinde pe sub Sudanul de Sud, Republica Centrafricană, Camerun, Con­go şi Gabon.

Cercetările pentru producerea petrolului din dinozauri au început în anii ’30 ai secolului trecut, după descoperirea primelor ouă intacte de dinozaur. Au fost multe eşecuri, la început, legate mai ales de epidemii care aproape că au dus la o a doua dispariţie a dinozaurilor. Dar antibioticele au făcut minuni, iar azi industria este în plină dezvoltare. În ferme subterane a­se­mănătoare celor de găini (cuşti individuale înghesuite, lumină 24/24 pentru a accelera creşterea etc.) sunt crescute două specii de dinozauri: Alamosaurus (22 t) şi Apatosaurus sau Brontozaurul (80 t). Combustibilul este obţinut prin presarea dinozaurilor la rece. Alamosaurus dă 130 de barili de benzină fără plumb, iar din Apatosaurus sunt obţinuţi 520 de barili de biodiesel. Oasele sunt valorificate ca fildeş pe pia­ţa nea­gră.

Avantajele sunt enorme, eliminându-se rafinăriile şi costurile suplimentare. Dinozaurii sunt hrăniţi cu rapiţă, iar România furnizează 40% din necesarul fermelor africane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale