Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Recenziile nepublicate ale lui Cristian Tudor Popescu: Protestele de la Chișinău

Zoom Recenziile nepublicate ale lui Cristian Tudor Popescu: Protestele de la Chișinău

Nu sunt un fan al protestelor, dar din când în când îmi place să văd un protest bun. Cel mai mult îmi plac protestele inspirate din cazuri reale de corupție. Au fost fapte de corupție care au inspirat zeci de proteste, unele mai reușite, altele mai puțin. Furtul miliardului de dolar din băncile moldovene e un bun exemplu. El a stârnit imaginația multor membri ai societății civile de peste Prut.

Ultimul protest de la Chișinău mi s-a părut cel mai slab. La cum răcneau oamenii în stradă, părea că mă uit la un documentar de pe Animal Planet. Dialogurile dintre manifestanți sunt neconvingătoare, coloana sonoră te zgârie pe creier, iar politicienii par niște maimuțe. Cu un buget atât de mic, nici nu putea să iasă ceva mai bun.

Nu vă mai spun că acțiunea mi s-a părut confuză. Orice gospodină care întinde rufele pe sârmă știe că nu protest nu se face așa. Multe personaje nici nu știi de unde apar. Pentru dialogurile în rusă, era nevoie de subtitrări, dar nimeni nu s-a gândit să le pună. E ultimul protest din Republica Moldova la care mă mai uit. Mai bine aștept să se facă 12 noaptea, când dau ăștia pe PRO TV manifestante de la FEMEN care protestează în țâțele goale.

Două stele din cinci. Doar pentru fanii genului.

1 comentariu

  1. #1

    Bine punctat comentariul de mai sus! Bingo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint