Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Recenziile nepublicate ale lui CTP: A fi român

Zoom Recenziile nepublicate ale lui CTP: A fi român

Pot spune cu mâna pe inimă că îi urăsc pe români. Dacă urăsc pe lumea asta ceva la fel de mult ca pe români, aceia sunt oamenii care nu sunt români. Totuși, sunt cetățean al acestei țări, cinefil și formator de opinie, așa că am o idee foarte precisă despre ce înseamnă să fii un român adevărat.

În primul rând, un român adevărat trebuie să aibă anumite caracteristici fizice care-l fac redutabil în lupta pentru supremație într-o lume postapocaliptică în care tenisul a dispărut de pe suprafața Pământului. Românul adevărat e slab, osos, fără păr inutil pe cap, și umblă mereu îmbrăcat în trening, ca să poată fugi în caz că-l atacă prădătorii lui naturali, politicienii din PSD.

Rânjetul românului adevărat e mereu metalic și bărbia puternică, numai bună pentru a ține piept argumentelor adverse într-o dispută de idei în care nici el nu crede.

Românul adevărat are simțul umorului, dar el se manifestă într-un mod mai special. Când aude o glumă bună, românul adevărat nu râde ca prostul, ci se încruntă, dă dezaprobator din cap și spune ceva de genul: “Nu pricep de ce râdeți, chiar nu e nimic amuzant aici, explicați-mi și mie ce e amuzant ca să râd și eu, vai, ce proști sunteți, v-au luat mințile televizorul și Internetul, pun pariu că n-ați fost niciodată la Cinematecă la filmele lui Tarkovski și, dacă vă dau o integrală simplă din manualul de clasa a doișpea, vă prindeți urechile, abia aștept să vină apocalipsa nucleară, ca să muriți de foame pentru că nu știți să vânați urși, să văd cine mai râde atunci”.

Românul adevărat are plămânii puternici, ca să strige la Simona Halep chiar și atunci când e la mii de kilometri depărtare de ea, în fața televizorului.

Chiar dacă pare mereu ursuz și încruntat, românul adevărat are un suflet mare. Îi ajută pe regizorii de film, spunându-le exact unde au greșit și de ce ar trebui să se lase de meserie și să se apuce de spălat veceuri, pentru că și asta e o meserie respectabilă, chiar nu e nici o rușine să muncești.

Din păcate, am cunoscut un singur român adevărat. Chiar îmi face plăcere să mă-ntâlnesc cu el dimineața, când mă duc la baie să mă spăl pe ochi și mă uit în oglindă. Sunt mândru de tine, Cristi. Ține-o tot așa și nu-i băga în seamă pe vecinii care bat în țeavă și strigă la tine că Simona e departe și n-are cum să te-audă când răcnești la ea.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]