Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Criza refugiaților

Zoom Recenziile nepublicate ale lui CTP: Criza refugiaților

Scriu în presa românescă de un sfert de veac. Ca o navă interstelară propulsată de motoare antineutrinice printr-un vid cosmic amețitor, am traversat tranziția încrezător în forța și abilitățile mele. Am aruncat cu opinii tranșante în stânga și-n dreapta la fel cum Simona respinge mingile în terenul advers. Din păcate, însă, am ajuns într-un punct dificil. Românii s-au obișnuit cu ce cred despre politică, societate și univers. Nu mai surprind pe nimeni. Zilele trecute am scris că Bucureștiul seamănă cu un nasture murdar de urină și n-am produs nici o tresărire. Îmi vine greu să admit, dar cititorii s-au obișnuit cu sentințele mele agresive și gratuite.

De aceea, consider că refugiații sunt bineveniți la noi în țară. România are nevoie de acești migranți. Scăderea galopantă a natalității și expunerea prelungită, până la saturație, a românilor la opiniile mele tranșante fac necesară primirea acestor azilanți de toată isprava. E nevoie, în țara asta, de oameni care să pună umărul la construirea viitorului și care să tresară atunci când scriu că Parlamentul e ca un ochi de sticlă murdar de puroi.

Refugiații sirieni au lăsat în urmă multă disperare, suferință și frică. De aceea, trebuie să-i primim cu brațele deschise, să le asigurăm un adăpost, să-i hrănim, să-i învățăm limba română și le dăm să citească articole de opinie de-ale mele din presa online. Abia aștept să le văd expresia feței atunci când vor afla ce părere am despre cuplurile homosexuale și dreptul lor de a adopta copii.

Adrian Papahagi spune că musulmanii n-au adus nici o contribuție utilă, nici măcar în plan gastronomic. De unde înțeleg că, potrivit lui, șaorma a fost inventată de daci. Pentru declarația asta, un tip mai aprig decât mine l-ar biciui pe Papahagi cu un prosop de bucătărie înmuiat în supă de linte. Mă așteptam din partea lui Papahagi să fi deschis, dacă nu o carte, măcar meniul unui restaurant libanez. Ai ce învăța de acolo despre toleranță.

Pe mine criza refugiaților nu mă îngrijorează. Întrezăresc un final fericit, în care Liiceanu, Papahagi și Traian Ungureanu o iau razna din cauza urii, se apucă de tenis și încep să poarte trening în contexte sociale în care alții se îmbracă la costum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale