Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Educația sexuală

Zoom Recenziile nepublicate ale lui CTP: Educația sexuală

Ca inginer, ca om cu formație științifică, ba chiar științifico-fantastică, mă văd nevoit să încep metodic. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au practicat sexul. Descoperirea sexului a fost un pas uriaș în evoluția culturii umane, comparabil cu inventarea tenisului, a filmului și a literaturii de anticipație.

Oamenii au descoperit sexul într-o peșteră din Peninsula Iberică, luminată discret cu lumânări parfumate și stropită din belșug cu vin roșu Sânge de taur. A fost, cum bine spuneam, un eveniment epocal. Până atunci, oamenii se înmulțeau cu ajutorul berzelor. A fost o ușurare pentru oameni să poată face copii și fără ajutorul unei berze, care nu de puține ori scăpa pruncul din cioc și ruina șansele unor familii întregi de a avea copii.

Sunt de acord cu educația sexuală, dar nu cred că ar trebui să se predea în școli. Educația sexuală înseamnă, în primul rând, să ai cei șapte ani sexuali de acasă.

Altfel, e o materie inutilă, care mai mult încurcă. Și o să explic de ce printr-o întâmplare la care am fost martor.

Cică mama era în fața casei, întindea niște rufe pe sârmă. Probabil că le spălase în prealabil. Pe lângă ea se juca fiul ei cel mic care, gânditor, o întreabă:

–Mamă, de unde vin copiii?

Femeia, vizibil pusă în încurcătură, abandonă ligheanul plin cu rufe ude și, dezechilibrându-se mental, căzu pe gânduri. Se gândi ea ce se gândi, punându-și la contribuție scoarța cerebrală, și, într-un târziu, răspunse:

–Ei bine, fiule, atunci când un bărbat și o femeie se iubesc, ei se duc într-o casă ori la un hotel ori după niște boscheți sau undeva pe câmp unde nu-i vede nimeni și fac un copil.

N-o să vă redau toate detaliile sordide pe care i le-a spus mama fiului ei, pentru că poate ne citesc și persoane mai rușinoase. Ce pot să vă garantez e că femeia a explicat tot ce presupune contactul sexual dintre un bărbat și o femeie, care duce în cele din urmă la apariția pe lume a unui prunc.

Micuțul rămăsese cu gura căscată și uitase complet de copiii care tocmai coborâseră din autocar în fața școlii de peste drum și care umpluseră cartierul cu glasurile lor cristaline. Pentru că micuțul despre ei întrebase, iar răspunsul era mult mai simplu: copiii veneau din excursie.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

Ultimele articole