Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Filme românești de Oscar

Zoom Recenziile nepublicate ale lui CTP: Filme românești de Oscar

Mereu mi-a plăcut să mă uit la filme premiate cu Oscar și să zic: Ce prostie! O imensă greșeală că cineva le-a dat premiul, exact ca atunci când eram eu la Disneyland și am tras cu arcul în Mickey Mouse, pentru a descoperi apoi că era de fapt un om costumat în Mickey Mouse, nu un șoarece antropomorf real.

Sunt, așadar, un mare consumator de filme premiate cu Oscar. Mănânc filme de Oscar pe pâine, uneori și fără pâine, pentru că încerc să elimin carbohidrații din alimentație.

Mi-ar plăcea ca și un film românesc să câștige Oscarul într-o zi, dar acea zi e departe, la fel ca mine când am tras la Disneyland după Mickey Mouse. Dacă nu eram așa departe, sigur îmi dădeam seama că nu e un șoarece antropomorf real. Dar să nu mai vorbim despre asta. Faptul e consumat. Nimeni nu-l mai aduce înapoi pe actorașul pe care l-am săgetat.

Am alcătuit însă o listă cu filmele românești care ar fi avut șanse la Oscar, dacă nu le-ar fi tras în jos un defect decisiv.

Nea Mărin miliardar – E un elogiu adus capitalismului putred și imperialismului occidental decadent. De ce trebuia să fie miliardar? Milionar ce-avea? Sau doar foarte bine plătit, pe măsura muncii pe care o prestase.

Moara cu noroc – Film sumbru, pentru că la final hangiul își pierde afacerea, urmând să-și încerce norocul cu altceva: un chioșc non-stop în stația autobuzului 311. Undeva în Titan. Brrr! Te ia cu fiori.

Cu mâinile curate – Glorifică lipsa de cumpătare a forțelor de ordine, care consumă apă în prostie doar ca să se spele ca lumea pe mâini. Mai mâncați și cu furculița, domnilor. Aveți puțină milă de apa care curge la robinet.

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile – Mulți membri ai juriului nici n-au îndrăznit să se uite la film, pentru că au crezut că atât ține.

BD la munte și la mare – Prea neverosimil. Cine și-ar petrece vacanța în România?

Liceenii – Filmul încurajează comportamente imorale și toxice în rândul adolescenților, precum practicarea șahului. În țările unde filmul a rulat, autoritățile au destructurat mai multe grupări clandestine care organizau meciuri ilegale de șah.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100