Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Filme românești de Oscar

Zoom Recenziile nepublicate ale lui CTP: Filme românești de Oscar

Mereu mi-a plăcut să mă uit la filme premiate cu Oscar și să zic: Ce prostie! O imensă greșeală că cineva le-a dat premiul, exact ca atunci când eram eu la Disneyland și am tras cu arcul în Mickey Mouse, pentru a descoperi apoi că era de fapt un om costumat în Mickey Mouse, nu un șoarece antropomorf real.

Sunt, așadar, un mare consumator de filme premiate cu Oscar. Mănânc filme de Oscar pe pâine, uneori și fără pâine, pentru că încerc să elimin carbohidrații din alimentație.

Mi-ar plăcea ca și un film românesc să câștige Oscarul într-o zi, dar acea zi e departe, la fel ca mine când am tras la Disneyland după Mickey Mouse. Dacă nu eram așa departe, sigur îmi dădeam seama că nu e un șoarece antropomorf real. Dar să nu mai vorbim despre asta. Faptul e consumat. Nimeni nu-l mai aduce înapoi pe actorașul pe care l-am săgetat.

Am alcătuit însă o listă cu filmele românești care ar fi avut șanse la Oscar, dacă nu le-ar fi tras în jos un defect decisiv.

Nea Mărin miliardar – E un elogiu adus capitalismului putred și imperialismului occidental decadent. De ce trebuia să fie miliardar? Milionar ce-avea? Sau doar foarte bine plătit, pe măsura muncii pe care o prestase.

Moara cu noroc – Film sumbru, pentru că la final hangiul își pierde afacerea, urmând să-și încerce norocul cu altceva: un chioșc non-stop în stația autobuzului 311. Undeva în Titan. Brrr! Te ia cu fiori.

Cu mâinile curate – Glorifică lipsa de cumpătare a forțelor de ordine, care consumă apă în prostie doar ca să se spele ca lumea pe mâini. Mai mâncați și cu furculița, domnilor. Aveți puțină milă de apa care curge la robinet.

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile – Mulți membri ai juriului nici n-au îndrăznit să se uite la film, pentru că au crezut că atât ține.

BD la munte și la mare – Prea neverosimil. Cine și-ar petrece vacanța în România?

Liceenii – Filmul încurajează comportamente imorale și toxice în rândul adolescenților, precum practicarea șahului. În țările unde filmul a rulat, autoritățile au destructurat mai multe grupări clandestine care organizau meciuri ilegale de șah.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

 • Un om cărunt

  19 martie 2019

  Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi? Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de […]

 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

romania100