Mereu mi-au plăcut vaccinurile. Acul care înțeapă un braț sănătos, pișcătura dureroasă a operațiunii, senzația de febră și oboseala de după. Faptul că vaccinul și ajută la ceva e un bonus. Mi-aș fi făcut vaccinuri într-o veselie doar pentru simularea de răceală ușoară pe care ți-o oferă, pentru o zi, domolind tăvălugul nebun al gândurilor care nu-mi dau pace. De exemplu, ăsta: oare și extratereștrii se gândesc că noi nu existăm? Și, pentru ca paralela să fie completă, oare extratereștrii se hrănesc din recipiente în formă de rachete și avioane?
Dar să revenim la vaccin. Sunt unii care cred că vaccinul e o înșelătorie nocivă, parte din planul lui Bill Gates de a ne implanta tuturor cipuri, ca să ne transforme în roboți consumeriști docili. Nimic mai fals. I-aș trimite pe oamenii ăștia la școală, ca să mai învețe câte ceva despre lumea în care trăiesc. Doar că școala e un mediu infecțios, de unde se pot ușor molipsi de coronavirus. Așa că le-aș face înainte un vaccin pentru COVID. Cu forța. Sau prin vicleșug, fără să le spun ce e de fapt acel ser, le zic doar că e parte dintr-un experiment din acelea pe care le fac eu și la care au participat de atâtea ori pe post de cobai.
Am făcut o sumedenie de vaccinuri la viața mea. Odată, când călătoream în zonele tropicale pentru a face cercetare de teren pentru următorul meu roman science-fiction, i-am cerut unui medic să-mi facă vaccinul specific acelei regiuni. Omul s-a uitat la mine cu o milă nesfârșită și n-a știut ce să-mi zică. Asta până când l-am apucat de guler și l-am luat mai tare, ca pe vremea când vânam cu mâinile goale urși în sactuarul de la Zărnești.
– Spune, omule, îmi faci vaccinul sau nu? Dacă nu, o să mi-l prepar eu singur din lichid de frână de la bătrâna mea Dacie.
Abia atunci mi-a explicat:
– Domnule P., dar, după toate aparențele, e prea târziu pentru vaccin. Se pare că deja ați fost mușcat de țânțar, în urmă cu 30 de ani. V-am diagnosticat de la distanță încă de pe vremea când apăreați la Marius Tucă Show. Ne adunam la mine-n sufragerie toți medicii epidemiologi și ne uitam fascinați la emisiune, bifând într-un formular toate simptomele. Deci stați fără grijă, faptul e consumat!