Avînd în vedere că redeschiderea restaurantelor și teraselor e doar o chestiune de zile, Departamentul pentru Situații de Urgență a emis un ghid de reguli și măsuri de protecție pe care toți patronii din industria HoReCa vor trebui să-l respecte, dacă vor să nu primească amenzi usturătoare. Astfel, pe lîngă mesele aflate la minimum 1,5 metri distanță una de cealaltă, obligativitatea măștii și paravanele de plexiglas, o nouă regulă spune că absolut toți chelnerii vor trebui să se spele pe mîini temeinic înainte să scuipe în mîncarea unui client antipatic. „Normele de igienă nu sînt o glumă. Sigur, la început o să pară nenatural să te speli pe mîini înainte să-i scuipi în ciorbă unui client, pentru că se elimină din mister, din elementul-surpriză, din conexiunea între oameni, dar treptat ne vom obișnui”, spune Gelu Purcel, reprezentant al patronatului. „Important e ca la final clienții noștri să plece mulțumiți, sănătoși și să se mai întoarcă și altă dată ca să apuce să le scuipe în ciorbă toată lumea dacă e nevoie.”
Reguli mai dure: chelnerii îți pot scuipa în mîncare doar dacă s-au spălat pe mîini
Zoom Reguli mai dure: chelnerii îți pot scuipa în mîncare doar dacă s-au spălat pe mîini