Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reprezentanţii partidelor politice, confundaţi de preşedinte cu un grup de colindători

Zoom Reprezentanţii partidelor politice, confundaţi de preşedinte cu un grup de colindători

Liderii partidelor care au intrat în Parlament au aşteptat aproape două ore în frig în faţa Palatului Cotroceni, după ce preşedintele Băsescu i-a confundat cu un grup de colindători, a stins rapid luminile şi, prefăcându-se că nu e nimeni acasă, a refuzat să le deschidă. Marea gafă a lui Băsescu e că a tras puţin perdeaua la o parte, ca să va­dă ce se întâmplă. „Domnule preşedinte, ştim că sunteţi acasă“, a strigat la el Victor Ponta, observând mişcarea de la fereastră.

Liviu Dragnea, care a dat un ocol rapid palatului, a observat o lumină aprinsă în dreptul unei intrări secundare. El i-a chemat imediat pe ceilalţi reprezentanţi ai partidelor parlamentare şi a început să lovească violent uşa din spate a reşedinţei prezidenţiale, dar nici de această dată Băsescu nu a deschis. Pentru a-l îndupleca pe şeful statului să nu-i mai ţină în frig, Ponta, Dragnea, Dan Diaconescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Aurelian Pavelescu au început să cânte un „Domn, domn, să-nălţăm“, ceea ce nu a făcut decât să alimenteze bănuielile preşedintelui că e asaltat de colindători de prin vecini care nu vor decât bani, mere, covrigi şi câte un pahar de vin.

În disperare de cauză, Traian Băsescu şi-a făcut curaj cu o cinzeacă, s-a urcat pe acoperişul palatului şi a aruncat cu apă fiartă pe oaspeţii nepoftiţi, în speranţa că vor pleca. Abia după ce şocul termic l-a trezit din somn pe liderul liberal, care zăcea degerat pe aleea din curtea Cotroceniului, preşedintele şi-a dat seama cu cine are de-a face. Băsescu le-a spus însă şefilor de partid că e prea târziu pentru consultări, deoarece acestea erau programate în urmă cu două ore. Întrevederea s-a încheiat la spital, acolo unde medicii i-au amputat lui Crin Antonescu două degete de la picioare, care-i degeraseră în timp ce dormea.

Publicat în Cațavencii, nr. 50, 19-25 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint