Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Romane celebre actualizate (II)

Zoom Romane celebre actualizate (II)

Frații Karamazov – Povestea unui clan de rakeți basarabeni care terorizează Berceniul. Cel mai periculos e cel mic, Alioșa, care, fiind foarte credincios, le-a declarat război tuturor interlopilor care dau bani cu camătă, lucru interzis de religia creștină. Frații Karamazov au în curtea casei lor o grădină zoologică plină cu maidanezi, pe care i-au adunat de pe stradă la beție, crezând că sunt tigri.

Ocolul Pământului în 80 de zile – Un călător de pe ruta București-Oradea crede că a înconjurat Pământul de la Est la Vest, însă de fapt a făcut o banală călătorie de 600 de kilometri cu CFR-ul.

Război și pace – Vladimir Putin invadează estul Ucrainei, dar nu recunoaște că trupele sunt ale lui, așa că, oficial, Rusia nu se află în război cu Ucraina, deși de fapt se bat ca chiorii.

Robinson Crusoe – Un călător naufragiază pe o insulă pustie de pe Dunăre și nici un vas nu trece pe acolo ca să-l salveze, pentru că insula îi aparținea lui Liviu Dragnea și tuturor navigatorilor le era teamă să se asocieze cu el în perioada asta în care e vânat de statul paralel.

Straniul caz al doctorului Jeckyll și al domnului Hyde – Puțini știu că, în spatele fațadei respectabile a doctorului Jeckyll, se ascunde sinistrul domn Dyde, care a plagiat fără scrupule ca să obțină titlul de doctor.

Procesul – Într-o dimineață, un politician oarecare se trezește cu DNA-ul la ușa lui, dar nu înțelege de ce, pentru că a avut grijă să nu lase în urmă nici o posibilă probă.

În căutarea timpului pierdut – Naratorul își amintește cu nostalgie de vremea copilăriei, când folosea timpul cu rost, jucându-se toată ziua în fața blocului, nu ca acum, când stă cu orele pe smartphone fără să se aleagă cu nimic.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Un președinte de clasa a treia

  23 aprilie 2019

  Două premii ca două palme transoceanice s-au abătut zilele trecute asupra obrajilor lui Iulius Filip, aflat în agonie într-un spital din Statele Unite. Aidoma hoțului cinstit care, după ce vinde […]

 • Patimile după DNA

  23 aprilie 2019

  2.807 magistrați, adică 1.962 de judecători și 845 de procurori, au avut sau au dosare la DNA. Dintr-un total de cam 6.900 de magistrați, instalați în instanțele și parchetele României, […]

 • Anticomunismul și antisecurismul

  23 aprilie 2019

  Augustin Lazăr era anticomunist printr-o stranie contaminare. A fost iradiat cu anticomunism. Pentru că Augustin Lazăr lupta cu Dragnea-PSD, și se știe foarte bine că Dragnea-PSD e comunism – Ciuma […]

 • Sărutul dat leprosului

  16 aprilie 2019

  Cînd comuniștii au descoperit în arhivele Siguranței burgheze că eroul atîrnat pe sfîrcul sirenei de la Atelierele Grivița era un jalnic informator răsărit din flegmele clasei muncitoare ca Afrodita din […]

 • Dacă Lazăr nu e, nimic nu e

  16 aprilie 2019

  Augustin Lazăr cară în spinare ranița securiștilor, aia de care Turcescu pretindea că se lepădase, și în care zac, împachetate în polietilenă, duhorile unei tinereți dedicate carierei. Dar, cîtă vreme […]

romania100