Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Romane celebre actualizate (II)

Zoom Romane celebre actualizate (II)

Frații Karamazov – Povestea unui clan de rakeți basarabeni care terorizează Berceniul. Cel mai periculos e cel mic, Alioșa, care, fiind foarte credincios, le-a declarat război tuturor interlopilor care dau bani cu camătă, lucru interzis de religia creștină. Frații Karamazov au în curtea casei lor o grădină zoologică plină cu maidanezi, pe care i-au adunat de pe stradă la beție, crezând că sunt tigri.

Ocolul Pământului în 80 de zile – Un călător de pe ruta București-Oradea crede că a înconjurat Pământul de la Est la Vest, însă de fapt a făcut o banală călătorie de 600 de kilometri cu CFR-ul.

Război și pace – Vladimir Putin invadează estul Ucrainei, dar nu recunoaște că trupele sunt ale lui, așa că, oficial, Rusia nu se află în război cu Ucraina, deși de fapt se bat ca chiorii.

Robinson Crusoe – Un călător naufragiază pe o insulă pustie de pe Dunăre și nici un vas nu trece pe acolo ca să-l salveze, pentru că insula îi aparținea lui Liviu Dragnea și tuturor navigatorilor le era teamă să se asocieze cu el în perioada asta în care e vânat de statul paralel.

Straniul caz al doctorului Jeckyll și al domnului Hyde – Puțini știu că, în spatele fațadei respectabile a doctorului Jeckyll, se ascunde sinistrul domn Dyde, care a plagiat fără scrupule ca să obțină titlul de doctor.

Procesul – Într-o dimineață, un politician oarecare se trezește cu DNA-ul la ușa lui, dar nu înțelege de ce, pentru că a avut grijă să nu lase în urmă nici o posibilă probă.

În căutarea timpului pierdut – Naratorul își amintește cu nostalgie de vremea copilăriei, când folosea timpul cu rost, jucându-se toată ziua în fața blocului, nu ca acum, când stă cu orele pe smartphone fără să se aleagă cu nimic.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum l-a deposedat Mircea Geoană pe Băsescu de vise

  23 iulie 2019

  În istoria românilor un singur domnitor a avut privilegiul de a fi adjunct al trupelor creștine din Europa, Iancu de Hunedoara, care l-a secondat pe cetățeanul maghiar de origine poloneză […]

 • Ce-ai făcut în următorii cinci ani?

  23 iulie 2019

  Cum va arăta viitorul României după alegerile prezidențiale? Va fi țeapăn și suficient, ca Iohannis, deșirat și agresiv, ca Barna, sau, poate, “neconflictual” și dezbinat, ca propunerea alianței PSD-ALDE. Viitorul […]

 • Statul jalnic barbă-cot

  23 iulie 2019

  Statul român, la toate nivelurile sale, este din ce în ce mai incapabil să-și îndeplinească îndatoririle de bază: acelea de a-și proteja cetățenii și de a le oferi premisele bunăstării. […]

 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]