Pentru că în fiecare an, după Crăciun și Revelion, românii aruncă tone de alimente pe care n-au reușit să le consume la masa de Sărbători, autoritățile vor să încurajeze cumpărarea de mâncare sintetică, de plastic. Acest tip de aliment prezintă marele avantaj că nu se strică niciodată și că poate fi pus în fiecare an pe masa de Crăciun, pentru a crea senzația de lux, opulență și belșug. Mâncărurile sintetice care se găsesc acum în comerț imită destul de bine aspectul, mirosul și unor chiar gustul preparatelor tradiționale. Zeci de fabrici de mezeluri din toată țara au intrat pe piața alimentelor din plastic, pregătind pentru românii care vor să protejeze natura cârnați, tobă și caltaboși sintentici, cu o aromă vagă de carne de porc.
”E barbar să tai sute de mii de porci înainte de Crăciun doar ca să ai ce arunca după ce trec Sărbătorile. Nimeni nu poate să mănânce atât de mult. De aceea, îi încurajăm pe români să nu cumpere un porc tăiat, ci unul din plastic, pe care să-l poată refolosi și în anul care vine”, a declarat un reprezentant al fundației Patru lăbuțe.
De asemenea, dacă vreți să vă arătați dragostea pentru natură, dar vă place și să mâncați carne, puteți lua acasă un porc viu pe care să nu-l tăiați de Ignat, ci din care să extrageți chirugical câte o halcă de carne pentru preparatele tradiționale. Porcul poate fi ținut în timpul anului pe balcon, unde se va bucura, alături de dumneavoastră, de viața tihnită de la bloc.
28 de vizualizări