Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ronaldo nu-i cocalar, e ca nobilu’ maghiar!

Zoom Ronaldo nu-i cocalar, e ca nobilu’ maghiar!

Care-i legătura între Ronaldo și Ungaria? E simplu: orice s-ar întîmpla la Campionatul European, oricum s-au scos! Au reușit să atragă atenția continentului, ba chiar a lumii întregi.

Cristiano Ronaldo, ambițios, cum îl știm, a mai bătut un record – cel al numărului de goluri înscrise de un jucător la turneele finale europene. Pînă ieri, recordul îi aparținea lui Platini. În plus, Cristiano a mai realizat cel puțin două faze memorabile. A fost aia de la conferința de presă, despre care a vuit tot net-ul planetar – cu apă vs. Coca-Cola. Și a mai fost și faza din meciul pierdut cu Germania. Urmăriți-l pe Cristiano în acțiune! Respinge mingea cu căpățîna din propriul careu, fuge ca nebunu’ pe axul central, vreo 80-90 de metri, găsește demarcarea și tot el o bagă-n ațe. Yeeees! Da, tăticule! Chiar dacă Portugalia a pierdut meciul de la München, băiatul ăsta și-a demonstrat clasa. Dacă nu era contemporan cu Messi, ar fi fost cel mai bun jucător din lume, al tuturor timpurilor, de departe. Cam la fel, în alt fel, și cu Ungaria. Azi, luni, pare improbabil că echipa Ungariei ar reuși să bată Germania. Totuși, s-au predat greu în fața Portugaliei lui Cristiano și, eroic, au remizat cu Franța. Cu campioana mondială en-titre! Aspectele astea, doar fotbalistice, pălesc în fața altor detalii de imagine, Tribunele pline de la Budapesta vor marca imaginile acestui Campionat European, din perioada post-pandemică. Au fost pline 100% după atîta vreme, în premieră! Vecinii noștri, chiar dacă previzibil eliminați din Grupa Morții (ori, cum se zicea la Guadalajara, din „Groapa cu lei“), da, s-au scos. Ungaria s-a instalat remarcabil pe harta acestor Europene – măcar pentru faptul că se discută mutarea semifinalelor și finalei. De la Londra la Budapesta. Aidoma lui Ronaldo, Ungaria a marcat din nou. Adică a punctat spectaculos, pentru un important beneficiu de imagine. Bravo! Cu admirație și invidie, ca între megieși, felicităm sincer Ungaria!

Altfel, deocamdată, mergem pe Italia. Italienii sînt mai români decît francezii, chiar și decît belgienii, ca să nu mai zic de olandezi. Neamțu’? Hmmmm… Spaniolu’ sau, mai ales, englezu’? Nici într-un caz! N-au față de campioni! Deci, cum mai ziserăm, tre’ să ne găsim și noi o echipă. De un singur lucru, mare, ne e tare frică: Italia asta de acum joacă prea bine, ofensiv, se cam îndepărtează de stilul ce i-a adus atîtea trofee. Or, ca să cîștigi un turneu final, tre’ să joci și ceva mai slab, pentru a fi în finală, cel puțin, mai puternic. Italia de azi e doar o presupunere, joacă prea bine, parcă… Mă rog, om mai vedea, abia ieșim din faza grupelor, forza ragazzi! Hai Europenele! Hai România!
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale