Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

RTV sau ce se întâmplă când arunci un microfon într-un veceu public

Zoom RTV sau ce se întâmplă când arunci un microfon într-un veceu public

Ce nu știa Selly: RTV nu e decât o replică 3D mega-accidentată a Realitatea TV. Iar Realitatea TV e ceva ce nu mai există, ultimul pârț pe care l-a tras înainte să moară strivită de datorii și furăciuni numindu-se Realitatea Plus.

Foarte pe scurt, Selly și-a luat țeapă: RTV nu e presă, RTV nu există, RTV merge înainte cu mizeria și dacă le demonstrezi că fiecare cuvânt care se aude pe acel post este o imensă minciună.

Apoi, cine se crede acest Selly ca să distrugă cea mai tare agenție de presă a lumii contemporane: clipulețul?

„Clipulețul“ e știre în sine, e video, e bine, e deja bun de dat pe post. Nu poți să te iei de „clipuleț“, nu poți să-ți bați joc de „clipuleț“, să-i anulezi valoarea de informație. Selly a falsificat. Dar asta nu înseamnă că falsificarea nu e și ea bună. E o lege a jurnalismului de azi: clipulețul, chiar și mincinos, e totuși clipuleț.

Nimic mai frumos pentru adunătura aia de australopiteci de la RTV. Cu Ciutacu, cu Lazarus, cu securiștii ăia băloși, cu cucoanele alea avocate sau doar curve isterice bătrâne, cu acel ecran împărțit în pătrățele, mizeria absolută care e RTV avea nevoie de șpițul în gaura curului pe care i l-a administrat Selly. Foarte tare și foarte cool omul!

De RTV trebuie să-ți bați joc de la distanță, exact cum a făcut Selly. Nu te apropii, nu intri în direct, nu ai contact, pentru că RTV nu e doar rahat, e rahat care te iradiază, e rahat de la Cernobîl.

RTV nu e presă, iar Selly nu știe nici el ce e presa. E infinit mai aproape însă băiatul de exigențele unei astfel de meserii și de onestitatea unui demers public, oricare ar fi el.

RTV însă a arătat ceva ce te poate îngrozi în ziua de azi. E un lucru pe care noi l-am tot trăit în cei 30 de ani. RTV merge înainte, nu-și cere scuze, nu dă nici o dezmințire. La fel cum Băsescu merge înainte, la fel cum toate mizeriile dovedite merg înainte.

Bineînțeles că treaba cu Selly e cea mai mică și cea mai nevinovată dintre „știrile“ RTV.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Mda.. Lazarush, nu Lazarus..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Invitație la murit

  27 octombrie 2020

  Dacă ar fi locuit sub aripa vulturului,în penele pescărușului sau în gușa albatrosului, păsări iubitoare de lumină și de văzduh, coronavirusul ar fi umplut spitalele de aviatori, de zburători cu […]

 • Klaus al națiunii celei mai defavorizate

  27 octombrie 2020

  În lupta românilor cu boala și cu moartea, președintele a trecut încă de la început de partea virusului, dar acum îl ajută mai mult ca niciodată. „Alegerile vor avea loc […]

 • Patru ani și restul zile pân’ la partidele civile

  27 octombrie 2020

  Aparent, următorii patru ani sunt deja desenați pe harta politică a României. Victorios din cale-afară de un an și jumătate, PNL nu mai are cum să piardă puterea totală: președinte, […]

 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]