Și ce dacă au anunțat cei de la PRO TV că Florin Salam e mort deși era viu? De ce tocmai asta e considerat ca „prea mult“? O presă vândută cu totul partidelor, companiilor și Serviciilor nu e totuși ceva toxic cu totul. Dar acum, că au anunțat moartea lui Salam, oo, așa ceva nu se poate. Se poate întâmpla și chiar se întâmplă lucruri mult mai grave cu ceea ce insistă unii să numească presă. Presa e deprofesionalizată, cumpărată, instrumentalizată, iar singura legătură pe care o mai are cu interesul public este fix asta: cine anunță mai repede morții, cine intră mai prompt cu tragedia pe ecran. Că vorbim de online sau TV.
A fost amuzantă moartea falsă a lui Salam. Am văzut cum RTV a dus mizeria acolo unde, de ce să mințim, aveam încredere că poate s-o ducă: au dat mai întâi că Salam a murit, dar fără vreo sursă, pentru ca apoi, când s-a dovedit că omul era viu, au început cu știrile despre moartea lui Salam, semnalând că ce nenorociți sunt ăștia de la PRO TV care au dat așa ceva.
„Știrea“ cu Salam și moartea lui nu face decât să arate că și moartea presei devine vizibilă atunci când e tabloidizată. Abia acum pute. E fix ca micii congelați de pe litoralul românesc: sunt făcuți de bucătăreasa lui Mazăre, când era Mazăre la grădiniță, însă abia acum încep să pută.
7 vizualizări