Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Șase întrebări (cu răspunsurile aferente) despre Uniunea Scriitorilor, către toți cei ce ar trebui să fie interesați de ceea ce face ea

Zoom Șase întrebări (cu răspunsurile aferente) despre Uniunea Scriitorilor, către toți cei ce ar trebui să fie interesați de ceea ce face ea

1) De ce nu vor scriitorii tineri să intre în Uniunea Scriitorilor? 2) De ce media de vîrstă a membrilor USR a tot crescut în ultimii 15 ani? 3) Cum de au acceptat judecătorii atîția ani minciunile care li se spuneau despre legalitatea acestei Uniuni? 4) Cum de s-a mafiotizat o instituție ca USR într-o țară care are un regim democratic? 5) Prin ce mijloace și-a asigurat criticul Nicolae Manolescu realegerea ca președinte al USR pentru cinci mandate? 6) De ce Ministerul Culturii subvenționează o publicație ca România literară care a fost transformată într-un instrument de calomniere, defăimare și insultare a scriitorilor care contestă felul mafiotic în care Nicolae Manolescu și echipa lui conduc Uniunea Scriitorilor?

1) Sensibili la scandalurile periodice provocate de conducerea USR, în care confrații lor mai vîrstnici se complac fără obiecții, tinerii scriitori nu numai că nu vor să devină membri ai acestei Uniuni, dar peste o sută dintre ei au demisionat din USR, fiindcă n-au vrut să devină complici cu conducerea discreționară a acestei asociații.

2) USR a devenit forma de asociere prin care membrii săi ajunși la vîrsta pensionării primesc un supliment de 50% din pensia pe care o iau de la stat.

3) Ani de zile, judecătorii care s-au ocupat de procesele Uniunii Scriitorilor au luat de bune minciunile orale prin care conducerea USR pretindea că e ceea ce e, folosindu-se de notorietatea președintelui N.M. și a prim-vicepreședintelui Varujan Vosganian. Asta pînă în urmă cu trei ani, cînd una dintre curțile care judecă procesele intentate de USR scriitorilor neconvenabili le-a cerut celor doi actele doveditoare și a constatat că N. Manolescu și V. Vosganian nu sînt și în acte ceea ce se pretind.

4) Mafiotizarea USR a avut loc încă din timpul celui de-al doilea mandat al președintelui N. Manolescu, cînd Consiliul Uniunii a modificat statutul Uniunii, fără a cere votul Adunării Generale, modificare care îi îngăduia lui N. Manolescu să fie reales ori de cîte ori ar fi vrut, iar membrilor  să se eternizeze și ei în funcții.

5) Manipularea alegerilor cu ajutorul șefilor de filiale, amenințările adresate membrilor că își vor pierde pensiile și/sau indemnizațiile de merit sînt metodele folosite de N. Manolescu pentru a-și asigura realegerea.

6) Pînă în urmă cu un an, Ministerul Culturii a subvenționat Uniunea Scriitorilor controlînd formal sau deloc felul în care erau folosite aceste subvenții. După primul control temeinic, ministerul a dat în judecată USR pentru a recupera peste 60.000 de lei cheltuiți ilegal. Totuși, nici pînă acum Ministerul Culturii n-a cerut președintelui și vicepreședinților Uniunii actele doveditoare că ocupă legal aceste funcții, lăsîndu-se indus în eroare de declarațiile false ale acestora.

 

6 comentarii

 1. #1

  Se primeste vreun spor la pensie, sau bilete la odihna, la bai, la Amara, la Techirghiol? Cate carti trebuie sa public, ca sa devin membru? Proza, roman, ca cu poezia mi se pare mult prea usor de pacalit.

  • #2

   Întreabă-i pe cei care au intrat în Uniune în ultima vreme. Miluiții lui Manolescu.

 2. #3

  Adaosul la pensie e tot o pensie specială și văd că nimeni nu ridică problema asta. Nu e contributivitate, n-ar trebui să fie nici pensie. Dacă ești scriitor profesionist, câștigi bani din ce publici, din drepturi de autor. Apoi, criteriile de admitere sunt în așa fel făcute încât să deservească interesele grupului infracțional organizat către care autorii sunt îndreptați. Adică, să-ți facă cineva dintr-o listă o cronică (pe bani, neică, evaziune adicătelea), textul ăsta să fie publicat într-o revistuță din altă listă. Se înțelege că s-au mai atașat și niscai edituri acestei întreprinderi mafiote, notorie fiind rețeaua piticului combinator, iar traseul este musai să fie parcurs întocmai. Trei plachete de poezie (vorba vine), și gata primirea. Costă ceva, firește, dar merită, vei fi scriitor. Ca Firea, și ea primită în asociație, tot pe filiera piticului combinator. Mai e ceva de semnalat, niciunul din vajnicii membri ai celebrei comisii nu citește un rând din autorii ajunși la judecată. Ești pe lista care trebuie, ești bun. Uniunea asta este stat în stat, legalitatea e sictir pentru ei, propriul statut e călcat în picioare, neactualizat cu reglementările actuale, un analfabetism juridic greu de imaginat. De bună seamă că finanțarea trebuie retrasă, SGG-ul, DNA_ul, Parchetul să ridice din sprâncene. Totul e putred, e penibil, e grotesc.

 3. #4

  Pai vreau si eu atunci.

 4. #5

  Mafia scriitoricească marca manolescu-USR nu este decât produsul reprezentativ votat de masa scriitoricească caragialiană – hâtriști-profitoriști și maneliști, taciturni și slujnicari (titularizarea P. Goma), Tanda ales de Manda(ele) alegătoare-votatoare. Finalmente: Trădători de Neam și Țară… Ca și restul Uniunilor de creație, Academia, Patriarhia, Universitarii, Ofițerimea, securiștii etc.

 5. #6

  E destul să vezi mutra și uitătura acestui talentat comerciant din tată-n fiu (nu mai mult!…), spre a-i bănui mlădierea coloanei vertebrale și scriitura dulceagă, precum un ostenit dans al buricului flasc… Bieții ăștia – în frunte cu marele critic și marele comerciant (foto) – trăiesc într-un iremediabil și trist sindrom ”violon d’Ingres”, crezându-se scriitori… Sloganul acestei dregătorii de condeieri fiind ”Asinus asinum fricat”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint