Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (14)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (14)

– Să revenim la lucrurile care chiar contează, adică nici România, nici pandemia! interveni Turcan.

– Binele cetățeanului? îngăimă Bode cu gura plină, pentru că tocmai îndesa pe gît un ecler cu multă cremă de ipocrizie.

– Buzunarele noastre sparte? îl corectă dezgustat Nazare, pentru că era de-a dreptul impardonabil pentru bunele maniere să molfăi gogoși populiste cînd nu erau săraci de față.

– Buzunarele sînt sparte ca să putem efectua mai cu spor actul de guvernare! interveni profesionist Cîțu.

Nimeni nu cuteză să-l contrazică. De la prima vedere era clar că premierul avea o figură de împătimit al guvernării. Un exemplu de manual, am putea spune.

– Dacă ați scoate puțin mîinile din buzunare și n-ați fi atît de obsedați să obțineți satisfacții profesionale prin voi înșivă, ați înțelege că viața oferă mai mult de atît, sublinie Barna plin de intelligence.

– Știm că oferă mai mult, dar momentan trebuie să împărțim cu voi! răbufni Rareș Bogdan plin de obidă.

– Trebuie să-i terminăm campania de imagine Stăpînului! țipă Turcan autoritar și toți se opriră înghețați la locurile lor, mai puțin niște paji cu tunici înstelate, care păreau să urmărească toată această scenă într-o dispoziție de scîrbă vag amuzată. Ascultați și venerați! mai spuse ea și desfăcu teatral un sul de pergament, citind cu patos:

„Originea: Stăpînul s-a născut! (Șoc, groază, rumoare printre miniștri. Ciudat este că nici măcar ministrul Voiculescu n-a rîs, deși studiile intense de la Viena includeau, mai mult ca sigur, o adeverință de robotică și una de inginerie.) Stăpînul s-a născut din dragostea pentru știință a unor elevi de la clubul Minitehnicus. Apariția sa a fost considerată la vremea ei o adevărată minune, pentru că elevii de la Minitehnicus erau educați să facă lucruri utile societății și să nu risipească aiurea materialele.

Copilăria: Asemeni tuturor eroilor luptei de casă, Stăpînul a avut o copilărie grea, marcată de oprimare. Este dramatic, dar adevărat: bunicii insistau să pună mileuri pe el, mai ales dacă veneau musafiri în camera aia bună.

Procedura automată de umanizare, model Klaus 1.0: Povestea preferată a Stăpînului este „Hänsel și Gretel“, pentru că nimic nu poate fi mai frumos decît un băiețel și o fetiță care conspiră împotriva unui femei bătrîne și izolate social ca s-o lase fără casa care ar putea fi închiriată băncilor drept sediu.

Adolescența: În timp ce ușuraticii săi colegi de generație se visează Stallone sau Schwarzenegger, Klaus I și-a programat să devină Terminator.

Tinerețea: Klaus I practică rezistența împotriva regimului comunist. Practic, rezistența face parte din natura sa.

Maturitatea: Este ales primar al Sibiului de locuitorii dornici să aibă primul oraș complet automatizat. Practic, din acel moment, treaba merge ca pe roate dințate.

Președinția: Erou al luptei anticomuniste, Klaus I dă lovitura de grație unei țări din Pactul de la Varșovia…“

– Știu eu! Știu eu! sări Cîmpeanu de la locul său. A cumpărat rachete la suprapreț!

– Greșit! îl corectă didactic Turcan. Pentru că aici stă geniul Stăpînului: n-a cumpărat, ci doar a plătit rachetele, pentru că nu vrem să riscăm să înarmăm o țară ajunsă la limita răbdării!

– Și finalul? interveni Rareș Bogdan, sîcîit de senzația de omagiu care îi stătea pe limbă.

„Viitorul: I s-a prezis Stăpînului de către anumiți indivizi – vînduți, desigur, Pe-Se-De – că va ajunge la lada de gunoi a istoriei. Evident, aceștia se înșeală: la asemenea dimensiuni geopolitice, ar fi păcat să-l arunci cînd poți foarte bine să-l folosești în acest sens.
1 comentariu

  1. #1

    nasui, unde e noul gropar nasui??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale