Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (2)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (2)

Întregul guvern aștepta ca, după asemenea prezentare fastuoasă, toată piața să erupă în urale. Cînd colo, doar liniște profundă, întreruptă de cîțiva greieri și de șuieratul a două vînturi, unul venit din pustiul economiei, celălalt dintre urechile prim-ministrului.

– De ce nu ne aclamă supușii noștri? enunță mecanic Klaus I, gata să ceară un pardesiu ca să aibă ce arunca nervos.

– Ei vă aclamă, dar voi sînteți surzi la vocile lor, îi răspunse capul lui Iliescu, rînjind obraznic de deasupra pieței.

– În orice caz, este un guvern nemaipomenit, decise Klaus I în timp ce-și desfăcea două șuruburi din cot, ca să se poată bate mai ușor singur pe spate. Nu cred că ne mai lipsește nimic.

– Cinste, competență, corectitudine, viziune, determinare, susură veninos capul lui Iliescu.

– Vorbește frumos, că ești om bătrîn! Știi cui te adresezi? se cocoși Gollum – pardon, Cîțu.

– Știu foarte bine, că toți sînteți produsul epocii inaugurate de mine! șuieră Iliescu din limba bifurcată și din tot capul său mai rămase deasupra pieței doar rînjetul sardonic, nu se știe dacă adresat guvernului sau țării în general.

– Revenind, ne mai lipsește ceva? întrebă Klaus I cu privirea înspre Rareș Bogdan, pregătindu-și ego-ul pentru o limbă plină de entuziasm.

– Sire, dacă-mi permiteți, interveni Barna, făcînd vreo două circuite să se înroșească de iritare. O parte a societății civile, pe care o ascultăm…, sublinie el ducîndu-și două degete la umărul stîng.

– Civile? Sau pe care o ascultăm? interveni Klaus I, ducînd și el, tot complet întîmplător, două degete, și tot la umărul stîng.

– A, nu, era doar o scamă, se scuză Barna, rușinat de confuzie. Și la noi e pe umărul drept, adăugă el conspirativ. Deci da, în general civilă și pe care o ascultăm– că mai bem și noi o socată, ca oamenii –, ne reproșează că nu avem doamne în guvern.

– Și eu ce sînt? își puse mîinile în șolduri Turcan.

– Nu te supăra, tanti Ralu, da’ omu’ a zis „doamne“, nu „femei“, îi explică Gollum – pardon, Cîțu – înainte ca o palmă după ceafă să-i taie elanul didactic.

– Fetelor, potoliți-vă! le pironi Klaus I cu laserul din priviri. Să zicem că puțină propagandă va fi destul să vă transforme pe amîndouă în doamne. În definitiv, limba română e foarte flexibilă, se uită el cu simpatie la Rareș Bogdan. Pe cine am mai avea?

– Mai sînt și eu, scoase capul din valurile de populism Anca Dragu și aruncă în sus o trombă de cuvinte.

– Tu cine ești, exact?

– Sînt șefa Senatului. Și aia care vrea Parlament unicameral cu 300 de aleși, pentru că așa a decis un referendum de acum 11 ani, făcut pe genunchi și într-o atmosferă de populism mai deșănțat ca bețiile  Celui-Ce-Se-Face-Muci.

– Stimată doamnă, ar fi sexist din partea mea să întreb dacă insistența de-a promova acest proiect relevant ca orice altă bășină politică din deceniul trecut are vreo legătură cu Dosarul „Flota“?

– Nu are nici o legătură! strigă furioasă Anca Dragu. Traiane, îți mulțumesc din suflet că m-ai scos din harpoanele flotei de pescuit oceanic, susură ea dulce.

1 comentariu

 1. #1

  La multi ani tuturor catavencilor! Sanatate, belsug, fericire!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]