Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (20)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (20)

Românii trebuie să știe: capii țării sînt întotdeauna primii cînd trebuie să dea un exemplu. De asta au sărit peste rînd și s-au vaccinat cu Pfizer, demonstrînd tuturor că AstraZeneca nu ucide. Și de asta, acum, își fac înfrigurați bagajele, să fie primii care vor sărbători sărbătorile prin îmbuibare tradițională. Măcar acum să-și umple și ei burțile, nu buzunarele!

– Dar oare vom avea destul pentru mesele tradiționale? se întrebă Turcan, îngrijorată că lipsa ar urma să fie compensată prin Muncă, afurisit fie cel spurcat!

– Dacă nici pînă acum nu ne-au umplut frigiderul de carne înseamnă că sînt prea proști ca să ne merite! comentă superior Barna.

– Eu mi-am dat toată silința, să știți! Asta ca să nu mai ziceți că sînt degeaba, fix ca ministerul meu! interveni Cîmpeanu, care părea activat în mod suspect de fiecare dată cînd se rostea cuvîntul „prost“.

– Capacitate ocupată frigider: 54,7%, enunță Klaus I cu un pocnet metalic din mandibulă.

– Așa de puțin? Cred că ar fi momentul să ieșim public și să le reproșăm românilor cît sînt de putori! răbufni Turcan.

– Poate că este o greșeală… încercă să intervină Drulă, dar cum întregul cabinet îl învălui brusc într-o privire feroce de „Vezi-ți de drum, băiete!“, tăcu mîlc.

– Stăpînul nu greșește niciodată! îl corectă Rareș Bogdan cu atîta zel că fu nevoie de două batiste să adune spumele din colțul gurii. Stăpînul știe cel mai bine!

– Tanti Ralu, Stăpînul se pricepe cel mai bine la ocupație pentru că e neamț? întrebă sfios Cîțu.

– Florinele, nu fi rasist!

– Dar vreau să înțeleeeeeeeeg! scînci Cîțu.

– Stăpînul se pricepe la ocupație pentru că a ocupat perfect legal și fără să facă abuz de puterea și relațiile sale nu mai puțin de 5.(6) case, explică Barna.

– De ce (6)???

– Pentru că pe a șasea a ocupat-o doar o perioadă.

– Aha, făcu Gollum, perfect nelămurit. Dar tot nu înțeleg de ce e rău să fii rasist. Nu că eu aș fi, insistă el.

– Evident că nu ești, îl mîngîie Turcan pe cap. Nici unul dintre noi nu este. Noi îi detestăm pe toți țiganii ăștia de români care put a sărăkie. Dar asta e moda acum, să convingi fiecare fraier să se declare ofensat de orice ar putea fi considerat rasist.

– De ce?

– Ca să nu le vină cumva idei să se declare ofensați de tot ceea ce ar putea fi considerat hoție. Ba, mai rău, să ia măsuri concrete de limitare a ei.

– Tanti Ralu… șopti Cîțu pierit, noi sîntem hoți?

Un zîmbet aproape matern îi încreți lui Turcan acidul hialuronic. Se aplecă asupra lui Gollum – pardon, Cîțu – și-l liniști:

– Nu, Florinele, nu sîntem hoți. Hoți sînt ăia din Opoziție. Noi sîntem bandiți!
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Balada țăranilor fictivi

  22 iunie 2021

  Astăzi orașul vaccinează satul, o, Doamne, ce frumos poate să sune: cei goi să exerseze dezbrăcatul, cei morți să exerseze-o-ngropăciune ! I-ați vaccinat și-n nouă sute șapte, vîrîndu-le pe gît pămîntul […]

 • Armata morților se pune în mișcare

  22 iunie 2021

  Morții dispăruți în lunile pandemiei au început să reapară. Acum au acte în regulă, identitate și adresă. Au redevenit cetățeni ai României, cu drepturi și libertăți, și își trăiesc somnul […]

 • Campania de explicații merge ca unsă

  22 iunie 2021

  Armata română, care coordonează campania de vaccinare prin viitorul general Valeriu Gheorghiță, are explicații. Mai ales pentru faptul că de luni, deja, scade constant numărul persoanelor care se vaccinează zilnic. […]

 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]