Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (4)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (4)

– A venit vremea, cred, să fie prezentat țării bugetul, spuse Klaus I și două leduri clipiră poruncitor înspre Gollum.

– Să vină bugetul! chițăi, pardon, Cîțu.

Ușile masive de stejar se deschiseră larg și în sală intră un paj îmbrăcat într-un costum de culoarea cașcavalului, ducînd ceremonios în brațe o tavă pe care odihnea bugetul așezat pe foi de varză. Cînd ajunse în fața lui Cîțu, pajul se aplecă pînă la pămînt și lăsă bugetul la picioarele sale. Mișcarea, elegantă, dar destul de lentă, dădu tuturor ocazia să vadă că pajul în costumul de cașcaval avea o gaură imensă în turul nădragilor.

– Mă bucur că noul nostru guvern dă o șansă la reprezentare și minorităților, flutură încurajator din batistă Rareș Bogdan.

– Bine punctat, colega, se grăbi Cristian Ghinea să-și declare competența. Realizez că guvernarea noastră a făcut pași imenși pe calea democrației acordînd o șansă la reprezentare unor categorii defavorizate precum lingăii, pupincuriștii sau oameni al căror gen asumat este „vierme“, dar parcă e bine să avem și unul din ăștia… termină el cu un gest plin de scîrbă.

– De acord, deși în continuare îi găsesc absolut dezgustători, insistă Rareș Bogdan, cu degetul întins înspre turul perforat al pajului. Am încercat să-i înțeleg, m-am uitat și la niște filme foarte explicative, dar tot mi se pare complet nenatural și împotriva firii, abia termină el fraza, ștergîndu-se profund îngrețoșat cu batista la gură.

– Și totuși, trebuie să-i tolerăm… interveni împăciuitoare Turcan. Măcar de fațadă și tot trebuie să dăm impresia că nu ne fac scîrbă.

– Haideți mai bine să ne gîndim cu ochii închiși la activele Hidroelectrica și să uităm de cinstiții ăștia dezgustători, îi îndemnă Gorghiu pe toți.

– Cinstiți? tresări speriat Sorin Cîmpeanu. Păi, credeam că…

– Evident că cinstiți, îi tăie vorba Turcan. Ce altceva ar putea fi dacă e aici, între noi, și totuși e un rupt în cur?

Între timp, Gollum stătea aplecat asupra bugetului și gemea mai rău decît atunci cînd Sauron i-a prins ceva în menghină, încercînd să-l transforme într-un Cristi Minculescu al orcilor.

– Gollume, probleme, mă? întrebă Klaus I, nu din curiozitate, ci din reflexul de-a momi fraieri la meditații bine plătite.

– Hobbiții… ne-au furat prețiossssssul! chițăi Cîțu furios.

O palmă după ceafă, dată cam tare, dacă e să judecăm după sunetul sec de tablă, îl scoase pe premier din transă. Punîndu-și ochelarii mai bine pe nas și dîndu-și părul pe spate, într-o încercare șireată de-a imita un Eminescu al contabilității, Cîțu își dezlănțui competențele de meseriaș:

– Aoleu, domnu’ președinte, da’ cine v-a lucrat bugetul anul trecut? Și-a bătut joc de dumneavoastră, bine că m-ați chemat pe mine, poate reușesc să mai salvez ceva…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]