Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (5)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (5)

Un vînt rece trînti geamurile de perete și învălui camera în tremur de frig și de groază. Numai Klaus I stătea drept, parcă neafectat de ce se petrecea. În timp ce întregul cabinet se înroșise de răcoare, lui abia dacă îi pîlpîi un led galben, în timp ce pe retină rula pas cu pas și linie cu linie următorul text: „Avertisment: temperatură negativă. Scoateți racleta din locul obișnuit și curățați ușor unitățile optice dacă expunerea e mai lungă de 15 minute“.

– Să închidem geamul, țipă Rareș Bogdan în timp ce-și ascundea chelia sub o batistă de dimensiunile unei broboade.

– Nu te mai plînge ca o babă, moșule! îi răspunse Vlad Voiculescu, aproape la fel de tăios ca și frigul pătruns în încăpere pînă la oase. Tu nu simți ce miros oribil a venit?

Într-adevăr, purtat de vînt și, mai ales, de murmurul surd și dușmănos din piață, intrase în sală un miros înspăimîntător, parte înțepător, parte grețos de-a dreptul. Deși aveau măștile de patrioți și competenți trase adînc pe fiecare mutră în parte, întregul cabinet se înverzise și tușea sufocat.

– Da, lasă geamul, că poate iese! chițăi Cîțu, făcîndu-și vînt dintr-o parte cu bugetul, lucru ce-i făcea semipărul să fluture și tunelul dintre urechi să fluiere a pagubă.

– Scumpe colega, te întreb pe dumneata, poate știi, abia șopti Ghinea către Barna, cu gură pungă și mîinile împreunate pe burtă, a ce miroase atît de dizgrațios?

– Cred că miroase a… muncă! tresări revoltat Barna.

– Vai, muncă, ce dezgustător! se revoltară toți.

– Raluca, o spun cu toată simpatia pe care ți-o port, dar mai spală-te și tu, dragă! interveni didactic Sorin Cîmpeanu.

Fu nevoie de cîteva momente rușinoase în care Sorin să fie lămurit de neînțelegere cu ajutorul unor cîntecele foarte simple, iar Turcan să fie convinsă să-și scoată mîna dintre țîțe și să nu mai insiste, după exemplul lui Napoleon, „Munca sînt eu!“. Și, înainte să mormăiți superior „Dar nu e vorba de Napoleon, ci de…“, vă atrag respectuos atenția că sîntem în mijlocul ședinței Guvernului Cîțu, unde nu putea fi rostit numele lui Ludovic, izgonit fie cel orban!

– Și cum scăpăm totuși de duhoarea asta? protestă Ciucă. Domnu’ președinte, să pun pe ea rachetele pe care le-am plătit ca să nu le avem?

– Nu de rachete avem nevoie, ci de ace! interveni un pitic apărut de nicăieri pe mijlocul mesei.

Surprins de apariție, Gollum – pardon, Cîțu – chemă un ospătar să-l mute, el personal trăind cu impresia că sinonimul „chelner“ a fost creat doar ca o miștocăreală la adresa nepărului său. Din păcate, ospătarul nu reușea să apuce piticul, oricît ar fi încercat.

– Nu vă mai chinuiți, sînt o proiecție astrală. Spuneți-mi Proiecția Astrală Gheorghiță, îi lămuri piticul.

– Și unde ești, de fapt?

– Nu unde ar fi nevoie de mine, explică doct acesta.

– Și de ce ești pitic?

– Pentru că atît mă pot ridica la înălțimea așteptărilor.

– Și ce spuneai de duhoare?

– Ea nu va dispărea pînă cînd acest guvern nu va reuși să vaccineze întreaga populație.

Întregul cabinet întoarse ochii către Cîțu, așteptîndu-l să glăsuiască. Calm, inteligent și profesionist cum l-au știut întotdeauna, Gollum spuse:

– Această vaccinare generală ne oferă oportunitatea unică să investim masiv în hîrtie igienică!

Nu era nevoie de cineva care să întrebe siderat „De ce?“. Gollum, învăluit ca prin minune în lumina aurie a înțelegerii, își urmă gîndul:

– Uitați-vă la fețele noastre, ce credeți c-o să facem din campania asta de vaccinare?

1 comentariu

 1. #1

  exact, kkt.. ca si aerul poluat.. si strazile “spalate” cu fecale.. .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]