Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (6)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (6)

Era deci stabilit: pentru a preîntîmpina efectele secundare ale campaniei de vaccinare, Guvernul Cîțu avea să investească masiv în hîrtie igienică.

– Să luăm oare și niște batiste și șervețele nazale pentru eficiența și capacitatea noastră intelectuală? întrebă slugarnic Rareș Bogdan.

– Dar în afară de hîrtie, ce facem? insistă piticul Gheorghiță din starea lui de proiecție astrală. Avem nevoie de logistică, planificare, personal, e un întreg carusel de variabile care…

– Și cînd crezi că am avea timp să ne ocupăm de așa ceva? Noi sîntem prinși cu guvernarea! ridică din umeri Cîțu și apoi ridică o privire speriată spre Klaus I, pentru că i se păruse că piticul a făcut un pas nervos înspre el.

– Lasă în pace Guvernul Meu! spuse mecanic Klaus I în timp ce-l hrănea pe Cîțu cu un bonbon. Lucrurile astea se rezolvă de la sine, trebuie doar să le urmărim cu atenție și îngrijorare.

– Dar ce facem cu oamenii?

– Noi avem întotdeauna grijă de oameni, interveni împăciuitoare Turcan. O să-i băgăm în față, o să-i punem pe liste speciale, o să facem reguli care să-i ajute să sară peste rînd și o să le creăm toate condițiile să se poată vaccina înaintea populației.

– Și cu restul ce facem? Școala românească n-a produs îndeajuns tîmpiți ca să atingem masa critică de antivaxxeri!

– Pentru populație vom face ce facem de mai bine de 70 de ani încoace: le vom crea toate condițiile să poată sta la coadă.

– Dar lucrurile astea nu se mai fac fizic, se fac online!

– Atunci ne vom asigura că stau la coadă online. Punem o firmă de securiști să facă o platformă și n-au decît să se înghesuie acolo după pofta inimii.

– Ralu, îi șopti conspirativ Gollum – pardon, Cîțu –, nu crezi că e cam mult să apelăm la o firmă de securiști? Să nu înceapă lumea să creadă că și noi sîntem la fel de ticăloși ca și cealaltă mizerie…

– Și dacă renunțăm la securiști, de unde ne mai vine nouă puterea? Din democrație? îi răspunse ea înecîndu-se de rîs.

– Nu, m-ai înțeles greșit, reveni Cîțu. Nu ziceam să folosim o firmă. Ziceam să facem o secureală pe față și să pretindem că o facem – și aici amîndoi își duseră mîna dreaptă la piept și spuseră într-un cuvînt – PENTRU INTERESUL NAȚIONAL.

Ledurile lui Klaus I clipiră aprobator.

– Bine, veți face o secureală și  o brambureală, reveni piticul înstelat Gheorghiță, dar avem nevoie de doze de vaccin și Pfizer amenință că reduce producția. Ce soluție aveți pentru problema asta?

Căzu Klaus I pe gînduri de auzeai rotițele rotindu-se și simțeai puțin fum ieșind de la diodă. Căzu și Cîțu pe gînduri, de auzeai mormăind, mereu și mereu, „Cine mă împrumută și pe mine cu o soluție, dau dobîndă avantajoasă!“. Căzu și Sorin Cîmpeanu, pentur că se juca pe telefon și dăduse un test de inteligență.

– Am găsit! strigă deodată Cîțu. Îi vaccinezi pe oameni foarte repede, să-i terminăm pe ei înainte să terminăm vaccinul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]