Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (7)

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat (7)

– Da, să-i vaccinăm pe toți foarte repede, înainte să se termine vaccinul, e o soluție fiabilă și foarte bună, decise Klaus I pentru Cîțu. Țin minte, vreau să spun am în memorie o dată cînd am folosit cu trei cuvinte în plus pe minut și după o jumătate de oră am rămas mut trei zile.

Întregul cabinet dădu aprobator din cap pentru că atît îl ducea capul.

– Desigur, cuvintele nu sînt vaccin, încercă Turcan să intervină subtil.

– Dar sînt adevărat medicament pentru noi! interveni și Rareș Bogdan cauzîndu-i președintelui o mică alarmă care repeta monoton: „Alertă, pericol de umiditate la tranzistorii colonului!“.

– Să presupunem însă că soluția, din motive ilogice și care nu țin nici pe departe de noi, nu funcționează, insistă proiecția astrală Gheorghiță. Atunci ce facem?

– Atunci dăm vina pe incompetenții care au fost înaintea noastră! sări repede Cîțu, deja visîndu-se premiant și deci în dreptul său să-și acopere nepărul cu o coroniță de frunze moarte.

– Einstein, noi am fost înaintea noastră! îi arse Turcan nervoasă o palmă după cap.

– Și înaintea noastră vom continua să fim, pentru că autodepășirea constantă e țelul unui adevărat comuni… conserv… aldis… proro… a, stai, acum sînt liberal! își termină în final tirada Sorin Cîmpeanu, vizibil transpirat de efort.

– Da, populația trebuie informată că orice problemă ar apărea este exclusiv vina Pe-Se-De! enunță Klaus I.

– Huo PSD, partidul provenit din scursura aia de FSN! își ridică Gollum vocea în apărarea democrației. Turcan, Blaga, Boc și mulți alți liberali de viță veche îi arseră noi palme după ceafă.

Văzîndu-l că a început să bîzîie, Sorin Cîmpeanu se aplecă asupra lui și îi șopti didactic:

– Florinele, data viitoare zi și tu ceva mai clar, să nu fie neînțelegeri. De exemplu, „Jos mafia politică care nu sîntem noi!“.

– Să punem totuși răul înainte în ceea ce privește populația, schimbă ministrul Voiculescu macazul discuției și toată lumea fu de acord cu ideea lui. De altfel, cam asta era practica obișnuită în cazul politicienilor ajunși la putere. Deci: ce soluție adoptăm dacă nu ne ajunge vaccinul?

Iarăși se lăsă liniștea, iarăși scrîșniră rotițele prezidențiale, iarăși mirosi a ulei ars…

– Să amînăm, conchise Klaus I, vizibil istovit de efort.

– Da, genială idee, spuse întregul cabinet. Să amînăm populația!

– Și, dacă avem puțin noroc, nici nu va trebui să terminăm noi vaccinarea, spuse Cîțu cu speranță în glas.

– Da, în patru ani se pot întîmpla multe, îi ținu Rareș Bogdan isonul.

– Ba chiar și-n doi, ținu Cîțu să-și arate înțelepciunea politică.

Întregul cabinet se opri ca un vinil zgîriat. De la locul său, Klaus I permise unui resort să-i ridice întrebător o sprînceană, în timp ce RAM-ul procesa întrebarea „De cînd își permite ăsta să stabilească durata Guvernului Meu?“.

– Știți, se bîlbîi Cîțu, mă gîndeam că… dacă terminăm de ahem – guvernat! – ahem toată țara înainte de termen, să-i lăsăm pe alții să conducă în sărăkie.

Întregul guvern erupse în hohote. Sorin Cîmpeanu îl bătu prietenește pe spate și spuse:

– Stai liniștit, Florinele, că și pentru asta sîntem prea proști!
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale