Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat

Zoom Scurtă dare de seamă de la înscăunarea Guvernului Cîțu 1 barat

Piața este într-o așteptare încordată. Deodată, sute de ochi văd cum se ridică în aer rotocoale de fum. Zeci de glasuri de ridică într-o singură voce:

– Iar fumează nesimțitul ăla de Orban în birou?

Dar iată că se deschid ușile mari ale balconului. Atotmuțenia Sa iese în fața mulțimii și începe să vorbească:

– I/O Klaus I, din mila Atotînstelatului și din sila de PSD domn stăpînitor peste Țara Românească, vă spun: Avem Guvern! Vă ducem spre o lume mai bună, chiar dacă va fi nevoie să ne cramponăm 40 de ani de guvernare! Sînteți salvați, români! Nu încercați să rezistați!

Atotmutul își termină discursul cu un bip scurt, de tranzistor ars. După care ridică brusc brațul în fața mulțimii. Brațul la al cărui capăt odihnea, ținut de ceafă, fostul vistiernic Cîțu.

– Ce vrea ăsta, bre? întrebă un cetățean din piață un coleg alăturat.

– Golem ni-l dă pe Gollum! îl lămuri acesta.

– De ce să ni-l dea nouă? Nu poate să-l arunce și singur în rîul de lavă de sub Muntele de Foc?

– Prețioassssssssa! scînci Gollum – pardon, Cîțu –, cu gîndul la șfara cu motocei legată de niște împrumuturi cu dobînzi oneroase, de crăpa economia jucîndu-se cu ele.

– Am dat-o dracului, exclamă un cetățean cu năduf.

– Și vom mai da, continuă Klaus I, vom mai da Pădurile din Fanghorn orcilor din Iszengard!

– Bine că nu-i dai pe hobbiți nazgulilor și inelul puterii unui idiot sinistru pus pe distrugere! mormăiră mai mulți din ce în ce mai furioși.

– Programul de guvernare încă se mai negociază, da? chițăi Cîțu cu tupeu. Aveți răbdare și rămîneți la locurile voastre!

– Eu n-aș insista atît cu răbdarea și rămasul la locurile predefinite pe final de decembrie, zîmbi fantoma lui Iliescu de deasupra pieței. Românii au ciuruit fundul unui dictator cu niște biete AK-uri, tu te-ai îmbulzit să le cumperi rachete Patriot. Ia spune, ai luat și extra-opțiunea cu vibrații?

O senzație neplăcută de înțepare deranja semisferele prezidențiale, cam între centrul discursului politic și centrul durerii de problemele națiunii. Profitînd că balustrada balconului era destul de înaltă, Klaus I se scărpină sănătos, uitînd că-l are pe Cîțu încă în mînă. Revoltat, Cîțu chițăi, în ciuda sfaturilor competente ale colegilor de partid: „Taci, Florinele, că așa e guvernarea democratică!“. Ca să-i acopere sunetele agasante, Klaus I ridică din nou vocea asupra pieței:

– Avem un guvern reprezentativ, incluziv, multicultural și care respectă cu sfințenie cotele de diversitate: impostori, incompetenți, ariviști, venali, penali, oameni cu serioase dizabilități mentale și morale, avem coterie și infamie, avem tupeu și vom avea măgăreu!

– Așa să ne ajute CeDeReu! strigă înflăcărat întregul cabinet.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  I/O Klaus I = Input/Output Klaus I. Pentru necunoscatori in ale calculatoarelor.
  GENIAL!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]