Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (2)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (2)

Furios că oglinda fermecată îi vorbise ca ultimului bufon, Ludovic I își smulse pălăria de premier din cap și o trînti pe masă cu toată puterea de care icoana făcătoare de guverne a sfîntului Klaus decisese că poate să dispună. Peticele colorate sclipiră amenințător prin aer și zurgălăii au dat clinchet de răzbunare. Infamia asta avea să fie plătită cu sînge! Ludovic I plesni pudriera lui Turcan cu sete. Cioburile se împrăștiară învinse pe covorul gros, urmate de picături rubinii din încheietura acum ferfeniță.

„Sire, nu v-ați tăiat ca un bleg, ci i-ați plătit ofensa așa cum ați promis!”, îi susură Turcan împăciuitoare. Șică o privi de la înălțimea eroismului de care tocmai dăduse dovadă și adăugă mîndru: „Un Mandolinian își plătește întotdeauna datoriile!”. De jos, de pe covor, cioburile îi răspunseră simultan pe nenumărate voci: „Cîntă-ți, băi, și un cîntec de slavă! Zi-o pe aia cu Apă de izvor!”.

Dornic să schimbe umilința în victorie, Ludovic I porunci, cu glasul impunător al lui Turcan: „Să vină vistiernicul Cîțu!” Și vistiernicul apăru, cu soarele sclipindu-i în chelie și vîntul bătîndu-i prin buzunarele bugetului.

„Bine te-am găsit, mare vizir Șică, Lună a Orientului, cel ce reflectă lumina izvorîtă de Soarele vieților noastre”, spuse Cîțu, închinîndu-se pînă la pămînt în fața icoanei lui Klaus. „Mă simt asemeni lui Hercule”, continuă el umflîndu-și bicepștii pînă cînd apăru o cută minusculă pe mîneca mulatului sacou, „pentru că și eu am luptat cu leul și l-am învins!” „Și cum ai făcut asta?”, întrebă Ludovic I. „Mai întîi am pus vreo patru bașbuzuci să-l țină și apoi de unul singur i-am dat cu bîta de baseball peste genunchi cînd nu era atent. Și cînd a căzut, i-am dat cu bîta și în cap pînă n-a mai avut suflare în dînsul! Acum l-am ascuns în portbagaj și îl voi duce undeva departe, în pădure, să vadă toată lumea că nu sîntem un guvern de mafioți!”

La un semn, toți miniștrii se ridicară în picioare și repetară într-un glas: „Nu sîntem un guvern de mafioți! Nu sîntem un guvern de mafioți!”.

„Nu sînteți un guvern de idioți!”, le răspunse o umbră neagră apărută în pragul ușii.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint