Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (33)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (33)

Amorașul rosti sacramental „Să-și primească osînda!“ și plesni din degete. Ludovic II închise ochii și regretă că n-are nici o poză cu icoana făcătoare de guverne a sfîntului Klaus, s-o pupe pe spate pentru noroc și pază contra relelor. Mă rog, contra relelor nu prea funcționa, pentru că Turcan, Violeta și Cîțu i se aflau în preajmă, indiferent de cît ar fi pupat. Și pupase, slavă turului! N-avea el țigări fumate care să fi văzut atîtea flotări din buze!

Cînd, în final, deschise din greșeală ochii, văzu că se află în sala cea mare a unei vile în care prostul gust probabil că-și organiza orgiile. O canapea rococo trona glorios sub un cap de rîs împăiat, rîs care purta un fes turcesc pe-o ureche și cristale Swarovski pe post de ochi.

–Ce minunăție! Cît bun gust! Ce armonie de simboluri și nuanțe! murmură Rareș Bogdan din sacoul său roz asortat cu nădragi albi, în timp ce-și tampona fruntea cu batistuța pepit.

– Bine ai venit în locul osîndei tale veșnice, preamărite Șică, făcu amorașul o plecăciune adîncă. Te rog, ia loc. Și voi, ceilalți, mergeți unde vreți și faceți ce vă e propriu firii voastre! adăugă el.

Guvernul se împrăștie, de parcă ar fi fost compus din must și prune nespălate. Așezat cît se poate de comod pe canapea, cu Turcan în bikini făcîndu-i vînt cu o frunză gigantică de palmier, Șică își aprinse o țigară și-l întrebă pe amoraș:

– Dar credeam că… Adică, după ce le-ai făcut lor…

– Premierii se bucură de un regim special, răspunse acesta.

– Și asta e tot sau mai…

– De ce să ne grăbim cînd avem toată eternitatea la dispoziție? zîmbi amorașul. Trage adînc din țigară, soarbe o cupă de șampanie, ia-o pe Turcan în brațe și laudă-te cu ce puteai să faci în tinerețe, îl încurajă el.

Dar tocmai cînd Ludovic II se pregătea să tragă aprig din țigară, „à la Nuți“, cum spunea Turcan cu invidie, văzu cu groază cum țigara i se destramă între degete… ba chiar și fumul părea să se destrame…ia uite, și paharul de șampanie cu apă minerală… și bikinii de pe Turcan dispar… evident, cu tot cu Turcan…

Și, ocupat să observe toate astea, Șică nu simți cum canapeaua îi dispare și căzu drept în deplinatea facultăților mintale.

– Nu înțeleg! protestă el.

– Pedeapsa ta și a celor asemeni ție e impostura, îl lămuri amorașul. Nimic din ce vezi, auzi sau atingi nu e real. Doar o iluzie.

Încă nelămurit, Ludovic II se mîngîie cu tărie pe locul impactului.

– A scris cineva „tărie“? apăru din neant capul lui Băsescu cu ochii licărind de speranță.

1 comentariu

 1. #1

  Turcanca s-a dat cu crema de pantofi maro pe fata sau cu cacat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite