Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (37)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (37)

– Florinele, interveni Turcan, dă-mi voie să văd dacă am înțeles bine: te-ai dus la baie ca să te întîlnești cu Băsescu îmbrăcat în rochie, dar fără cap, ai priceput, numai tu știi cum, că are nevoie de un șliț, i-ai făcut rost de unul pe credit… Și apoi?

– Apoi am mai luat un credit pentru implementarea șlițului în condiții de rochie! declamă mîndru Cîțu. Semper finanțist, spuse el cu evlavie în timp ce-și făcea semnul banului.

– Bine, și după ce ai implementat șlițul?

–După aia m-a mîngîiat pe păr ca să-mi mulțumească și a dat peste o șuviță mai lungă, fapt care a dus la o mică neînțelegere. Degeaba îi explicam cine sînt, el continua să gesticuleze cu frenezie „ELENA! ELENA!“.

– Cum gesticulezi „Elena“ cu mîinile? întrebă Ludovic II nedumerit.

–Păi, aia e, că nu cu mîinile gesticula! se răsti Cîțu.

– Și ce-ai făcut atunci? intră și Anisie în vorbă. I-ai spus că ești cetățean european și ai drepturi? I-ai zis răspicat să respecte autonomia corpului tău? I-ai oferit un pahar de Pepsiglas?

– Hai să zicem că mi-era greu să pronunț! mîrîi Cîțu.

– Dar de ce, dragă? continuă Anisie mirată.

– Pentru că toți am făcut sacrificii pentru țară și democrație, interveni împăciuitoare Turcan, ștergîndu-și delicat colțul buzelor, ea însăși neînțelegînd de ce totuși își simte gura atît de uscată. Important este că ai dezamorsat o situație care putea deveni explozivă. Dar ia spune-ne, cum te-a ajutat după aceea domnul președinte să te cureți atît de bine?

– Păi…cum să zic, își stoarse Cîțu o șuviță, eu aș zice că m-a ajutat cu deosebit respect.

– Adică?

– Adică fix cum a respectat și Constituția vreme de două mandate.

– S-a botezat robul lui DumneZeus! chicoti geaca lui Vela.

Întregul guvern se întoarse, mirat foarte de o asemenea întîmplare. Ar părea ciudat ca tocmai asta să-i zăpăcească peste fire pe niște proaspăt ajunși pe lumea cealaltă și hotărîți osîndei veșnice. Dar priviți situația și din punctul lor de vedere: au plecat dintr-un loc care, considerau ei, li se cuvenea și au ajuns în altul, pe deplin cuvenit. Au trăit o viață înconjurați de inși pe care i-au considerat în particular neoameni și acum foșgăie tot între ei, ca și înainte.

– Vela…geaca ta vorbește? abia bîigui Ludovic II, gîndindu-se cu groază ce povești despre îndemînarea și curajul orbanian ar putea îngăima nădragii săi.

– Evident că vorbesc, blegule! îi tăie geaca vorba. Așa e rînduiala aici, pe lumea cealaltă: cel mai deștept primează!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]