Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis  (5)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis  (5)

Ochii întregului guvern aproape că ieșiră din orbite, iar răsuflarea li se opri, gîtuită de surpriză. Să pronunți numele secret al Atotînstelatului, tare și răspicat, asta era de-o îndrăzneală soră cu nebunia. Ludovic I însuși recunoscu în cugetul său, în acele clipe de aprigă groază, că umbra neagră era clar mult mai bărbat decît el, indiferent de ce-ar fi ascuns sub mantia-i misterioasă. În cel mai bun caz, el, Șică, ar fi îndrăznit să pronunțe asemenea nume doar în minte, cu perdelele trase și în poziția misionarului. „Na, că acum am făcut-o boacănă! Am cutezat să mă gîndesc că aș putea să gîndesc numele… Mare bleg sînt!”, se certă el în gînd. „Nu ești bleg, ești intelectual. Pur și simplu e un risc ocupațional!”, îl liniști Turcan, tot în gînd. Dar ca să fie el sigur că e păzit de cel viclean, Ludovic I își făcu semnul protector al lui K – de la Klaus, desigur – cu limba în cerul gurii. Și îl mai făcu o dată, să fie sigur. Mmmm, deja avea gust de discurs.

Aruncă o privire rapidă în jurul sălii, să evalueze situația. Gollum – pardon, Cîțu – rămăsese uimit, cu ochii mari cît noua valoare a euro în raport cu leul și cu gura căscată, amintind de bănuțul găurit pe care îl uitase în palmă. Era, desigur, doar o impresie. Cîțu nu putea fi asemănat niciodată ca valoare cu o para bortelită. Indiferent de cît ar fi căzut cursul valutar.

Restul cabinetului se mulțumea să lase culoarea să se scurgă din obraji și să aștepte plin de speranță ca șeful să dea tonul. Din păcate, observă Ludovic cu amărăciune, nici șeful nu era mai breaz. Turcan stătea tăcută ca o statuie, cu ochii țintă la icoana făcătoare de guverne a sfîntului Klaus.

– Ia te uită, lăcrimează! îndrăzni să suspine în cele din urmă Turcan, cu degetul întins către două picături care curgeau alene pe obrajii Stăpînului vieților lor.

– Minune! bîiguiră cîteva voci, mai îndrăznețe.

– Da, repede, să venerăm! se buluciră miniștrii dornici să-și arate verticalitatea.

Numai umbra neagră rămase locului în jilț și chicoti discret în aerul devenit de-a dreptul frigorific:

– Venerați-l cu o batistă, idolătrăilor. Voi nu vedeți că i-au înghețat mucii? mai zise și întinse un deget spre țurțurii sclipitori care ieșeau din sfintele nări ale Atotmutului.
1 comentariu

  1. #1

    Super „bula” din poza, am izbucnit in ras instantaneu la final; marfa decrierea ulterioara. Merci si weekend bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint