Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis  (6)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis  (6)

Brusca revelație că nu ochii, ci țurțurii din nasul Atotmutului săvîrșiseră minunea lăcrimării păru să-i descumpănească pe miniștrii avîntați întru adîncă venerare. Proslăviseră ei multe lucruri demne de cea mai cumplită scîrbă de cînd intraserăîn politică, dar chiar așa, săse plece supuși în fața unor muci? Nu era oare neigienic?

– Să-i venerăm prin batistă! propuse salvator Predoiu.

– Da, prin batistă! îi răspunse întregul guvern cu entuziasm.

– Dar cum de ți-a venit asemenea gînd bun, o, înțeleptule? întrebă umbra neagră din jilțul său.

– Eu l-am slujit vreme îndelungată pe Cel-Ce-Se-Face-Muci și știu! spuse Predoiu cu mîndrie.

În timp ce întregul cabinet scotocea prin buzunare, căutînd drumul mătăsii înspre venerare, Ludovic I se întoarse jenat spre Raluca Turcan și îi șopti conspirativ:

– Dragă Ralu, ai tu cumva niște șervețele?

– Nu fi bleg, avem slugi pentru asta! îi șopti ea răstit înapoi. Să fie adus Rareș Bogdan! porunci ea aprig, făcînd cristalele din candelabru să dea glas unui clinchet zglobiu.

Doi străjeri vajnici intrarăîn sală și-l aruncară la picioarele lui Turcan și ale lui Ludovic I, care era oarecum pe traseu, pe cel chemat să-și facă datoria față de stăpîni.

– Dacă doriți să serviți… bîigui Șică I, făcînd un gest vag înspre grămada de cîrpe colorate.

– Nu fi chelner, îl repezi Turcan. Fii bărbat, măcar o dată în viața ta politică! Dar văzînd că Ludovic șovăie, își schimbă tonul:

– Hai, că te învăț. Ridică-te în picioare, pune-ți pălăria de premier, dă-ți capul pe spate, să se audă toți cei trei clopoței ai puterii pe care ți i-a dat Stăpînul, și poruncește!

Ludovic I se supuse, așa cum îi șade bine unui stăpîn de guvern, și cuvîntă hotărît: “Faceți cum zice ea!”. Gloata de miniștri dădu năvală să-și înșface batista promisă. Într-o clipă, din Rareș Bogdan nu mai rămaseră decît un papion ridicol și o chelie. Singur Gollum – pardon, Cîțu –, rămas pe covor, privea nedumerit. Ridică două degete înspre Turcan: “Tanti, tanti!”.

– Ce e, Gollum, vrei la baie?

– Nuuuuu! Da’ nu știu ce să aleg. Papionul e stupid și chelie am și eu!

– Da, mă, da’ tu ai chelie cu chică. Ufff, nici măcar o chelie ca lumea n-ai fost în stare să faci, incompetentule! Ia papionul!

– Da’ o să arăt ca ultimul fraier!

Turcan își reținu un zîmbet și îl liniști, mîngîindu-l simultan și pe păr, și pe nepăr:

– Florinele, nu papionul e problema, suflețele…

1 comentariu

 1. #1

  Foarte hazlie povestirea. La “mangaierea pe par si nepar” e apogeul, unde mi-au zburat mucozitatile de la rasul izbucnit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]