Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (7)

Zoom Scurtă dare de seamă de la ședința Guvernului Orban al președintelui Iohannis (7)

Înarmați cu batistele care alcătuiseră odată pe Rareș Bogdan, miniștrii se năpustiră să venereze miraculoasa apariție a țurțurilor din nările Atotmutului. Și venerară ei cu asemenea rîvnă încît nu trecu multă vreme și obiectul venerării se mistui delicat. Ba chiar, observă Turcan vag amuzată, Stăpînul vieților lor părea acum și nițel cîrn.

Ritualul era deci încheiat. Ledurile roșii din ochii icoanei făcătoare de guverne sclipiră scurt, de trei ori, semn că Atotmutul se simțea mulțumit. Mă rog, în măsura în care putea simți ceva, lucru de care și Ludovic I se cam îndoia uneori, în ceasurile tîrzii dinspre ziuă, cînd șprițul de prea multă împărtășanie punea la grea încercare dreapta credință. În definitiv, dacă accepta că acela care nu și-a pîngărit niciodată gura cu o vorbă poate fi omniscient și omnipotent, de ce n-ar fi și omnesimțit?

Miniștrii aruncară scîrbiți batistele pline de evlavie și venerație peste chelia rămasă pe covor, pînă formară un mic morman. Și cum pică și ultima batistă muiată în minunea Nevorbitorului, mormanul se dădu peste cap și redeveni iar Rareș Bogdan, deloc diferit față de cel care fusese înainte.

– Rareș, ești bine? întrebă Șică I, uimit de capacitatea de regenerare a servitorului său.

Rareș deschise gura să răspundă supus, așa cum fusese învățat, dar în locul vorbelor nu-i ieși din gură decît un scîrțîit enervant de vinil. Mai rău, se părea că nici capul nu-l mai ascultă, ci pornește să se învîrtă în jurul propriei axe. Scîîîîîîîîîîîrț! Clanc! se auzea la intervale regulate, din ce în ce mai enervant.

– Ce se întîmplă, e posedat? întrebă Ludovic I, de-a dreptul înspăimîntat.

– Nu fi bleg, îl mustră Turcan, arivismul te face să te învîrți, dar nu așa, adăugă sigură pe fiecare cuvînt izvorît parcă dintr-o adîncă experiență. Cred că e incomplet… Ia te uită, îi lipsește zgarda! chicoti ea. Florinele, dă-i papionul înapoi! Hai, aport!

Și Gollum – pardon, Cîțu – se ridică în final de pe covor și ferecă papionul înapoi în jurul gîtului rotitor. Învîrtitul se opri. Rareș Bogdan își aranjă batista de la piept, întoarse capul spre Ludovic I care stătea, total întîmplător, în fața lui Turcan și răspunse plin de demnitate:

– Poruncă, stăpîn…e! Pentru un cîntec de slavă, introduceți moneda în slot și apăsați tasta din frunte!
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint