Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă istorie a lui Iordache de la origini și pînă în prezent

Zoom Scurtă istorie a lui Iordache de la origini și pînă în prezent

Geneza

Nu știm exact cum și cînd a apărut Iordache. Știm însă că a fost un moment regretabil pentru toată lumea.

Conform legendei, dăltuită în piatra primului templu din Babilon, „Iordache a văzut lumina zilei noaptea. Noaptea ca“ – și aici fragmentul se termină brusc.

Preistoria

Nici pînă azi nu se știe dacă mamuții au dispărut din cauza vînătorii sau pentru că i-a furat PSD și a dat Iordache o ordonanță de grațiere.

Antichitatea

Alexandru Macedon ajunge cu armata sa pînă la marginile lumii cunoscute. Unii spun că l-a mînat setea de cuceriri. Alții că l-a alungat sila de Iordache. Nu vom ști niciodată.

Al doilea război punic. Scipio Africanul e un erou al romanității și Iordache un atlet al impunității.

Ierusalim. Iordache se întîlnește cu un tînăr rabin foarte apreciat de norod. Încîntat de poveștile auzite, Iordache insistă: „Poți să faci o minune și pentru mine?“.„Dar fac deja o minune pentru tine, Iordache!“„Nu înțeleg!“„Iordache, e o minune că nu te iau la palme pentru nesimțirea ta cea fără de margini!“

Conciliul de la Niceea. Se spune că, în mijlocul dezbaterilor teologice, Iordache a propus ca „Și ne iartă nouă greșalele noastre“ și fie urmat obligatoriu de „Și nu ne duce pe noi în pîrnaie!“.

Evul Mediu

Perioadă de glorie pentru Iordache. Ajuns în Țara Românească, acesta își dă frîu liber instinctelor naturale și devine sluga preaplecată a unui mustăcios. Mai mult, a unui mustăcios aflat în luptă cu Binomul. Și care, spun cronicarii, era un țepar notoriu.

Partea nasoală e că Binomul era Imperiul- Otoman. Partea și mai nasoală e că Iordache se afla în odaia de sfat a domnului fix cînd se făceau planurile de luptă.

– Deci, boieri dumneavoastră, voi lua cu mine pe cei mai viteji dintre oșteni și vom păli lifta păgînă în noaptea asta!

– Daaaaa, noaptea ca hoții! își frecă Iordache mîinile de bucurie.

Sprînceana mustăciosului zvîcni mai rău ca vena lui CTP cînd e gata să compare un om cu un animal ridicol.

– Ce-ai zis, sluger Iordache? Dar de unde știi tu anume cum fac hoții? Și ce cauți, mă, în iatacul meu cînd noi facem planuri de luptă?

– Caut…caut o poziție permanentă, Măria Ta!

– Păi, de ce n-ai zis așa, Iordache? Asta se rezolvă imediat! Străjer, să mi-l iei pe ăsta și să-l tragi în cea mai mare țeapă pe care o va da el țării! Și da, știu că o va da, pentru că nu sînt doar viteaz și bun strateg, sînt și domnitor vizionar.

Prin urmare, Iordache își găsi sfîrșitul carierei de baron medieval în vîrful țepei. Adunați sub el, oștenii strigau:

– Iordache, tot mai sus, tot mai sus?

– E bună, băi, poziția asta permanentă?

– Eșți la înălțimea speranțelor tale, Iordache?

– Hai, bă, răspunde, ce te ții așa țanțoș?

– Iordache, mai scoate-ți bățul din cur!

Epoca fanariotă

Ciuma lui Caragea face ravagii. Retras în mijlocul pustietății, Iordache își notează în jurnal: „Sigur, moare lumea în dușmănie, dar sînt ferm convins, și aici cred că și colegii de la PNL sînt de acord: putem mai mult, putem mai bine!“.

Epoca Internetului

Iordache se trezi într-o cameră necunoscută, cu fața spre un birou din spatele căruia un ins musculos îi zîmbea prietenos.

– Hai, ia spune, de ce ai venit? Te interesează o poziție?

– Da, aș vrea o poziție! admise Iordache, simțind cum îi lasă gura apă.

– Bine. Să știi, eu vreau să te ajut, îi spuse plin de încredere tipul musculos. Dar m-ar ajuta dacă mi-ai spune ce știi să faci.

„Nu pot să-i zic exact ce știu să fac, m-ar da afară în șuturi!“, gîndi Iordache. „Și probabil aș și voma puțin în gură. Dar dacă-l mint cu nerușinare și se prinde? Aici nu mai am Jandarmeria să-mi apere nemernicia cu gaze lacrimogene. Hai să fac un compromis.“

– Sînt un…sinecurist, admise în final Iordache.

– Serios? Și cum faci asta? Alergi foarte repede în jurul stîlpului? întrebă musculosul De fapt, nici n-are importanță. Te felicit că ai învățat să te accepți așa cum ești și să nu te mai jenezi s-o recunoști. Deci ești sinecurist, da?

– Cel mai sinecurist! zise și Iordache, pe deplin convins că face un lucru bun. Primul lucru bun din viața lui. Asta îmi garantează o poziție bună? Preferabil pe viață?

– Pe viață, nu, că avem și noi limitele noastre, zise musculosul, vag amuzat. Dar pot să te asigur că vor fi multe poziții. Și că vei fi mereu în mijlocul evenimentelor!

– Excelent, își frecă mîinile Iordache. De cînd pot începe?

– Chiar de acum.

– Și ce trebuie să fac?

– Ia un loc pe canapeaua de piele neagră din spatele tău și relaxează-te, scumpule!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]