Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sectorul în care se tipăresc bani

Zoom Sectorul în care se tipăresc bani

O nouă bombă a explodat luni la Primăria sectorului 1: toți consilierii locali, implicit și viceprimarii, sînt acuzați, în urma unui denunț, că ar fi încasat șpăgi de cîte 4.000 de euro pe cap de consilier, respectiv 10.000 de euro pentru cel puțin unul dintre viceprimari, la fiecare ședință de Consiliu Local. Cei care-și mai amintesc derularea scandalului de corupție de la sectorul 1 nu pot uita nici azi prejudiciul enorm pus în cârca lui Andrei Chiliman și a găștii sale, respectiv 600 de milioane de euro. Suma cu pricina nu doar că e greu de dovedit, dar era și imposibil de obținut din comisioane de 10-20%, căci contractele Primăriei sectorului 1 n-au ajuns niciodată la un total de trei-șase miliarde de euro. Astăzi, procurorii vin și ne spun că în sectorul 1, pe lângă banii primiți de Chiliman și Moisescu, cineva mai decarta cîte 114.000 de euro lunar pentru consilieri și un viceprimar. Iar asta, timp de trei ani. Adică peste patru milioane de euro.

Dacă e adevărat ce spun procurorii, iar în sectorul 1 primarii primesc șpăgi cumulate de 600 de milioane din contracte care valorează mult mai puțin, iar consilierii și viceprimarii iau patru milioane doar pentru că există, atunci ori firmele care au lucrat cu Primăria n-au alt scop în viață decît să dea pe șpăgi tot ce primesc, eventual și de pe la alte primării, ori cineva a înțepat pe teritoriul sectorului 1 conducta cu bani a BNR, ori, cel mai probabil, procurorii instrumentează primul mare dosar de corupție care a avut loc într-un joc de Monopoly.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint