Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Steauă plată cu tămîie

Zoom Steauă plată cu tămîie

Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac! Faza cu datul de tămîie prin cantonamentul FCSB a făcut, era inevitabil, deliciul presei. A consacrat o sfîntă treime – Tata Gigi, sfîntul dus Alexandru Tudor și fiul lor, așa-numitul antrenor principal Bogdan Argeș Vintilă. O lucrare mai minunată nici că se putea.

Am tot zis, Dumnezeu e un tip de treabă, credem în El. Da’ e ocupat cu multe chestii, chiar serioase. Nu poate veni imediat în ajutor, cînd vrei tu să-l chemi (Gigi, Sandule și Argeșe), cu niște cruci largi și-o aghezmuire. Păi, e Dumnezeu, totuși. Nu e 112 sau SMURD. Ne-a lăsat tuturor șansa de a fi liberi pe terenul de joc (puțini jucători își mai permit așa ceva, în ziua de azi) și, în consecință, e cam obraznic să tot cerșești ajutorul Lui. Dumnezeu ne mai dă ocazii, da’ nu ne bagă mingea-n plasă.

În ciuda serioasei operațiuni de tămîiere, recentul meci cu CFR Cluj nu aduse implorata victorie a FCSB/Steaua. A fost 0-0, cum se știe. A fost un alt meci cînd noi, profanii, n-am priceput ce anume joacă FCSB/Steaua. Căci necunoscute sînt căile Domnului… O fi ațipit Dumnezeu în timpul partidei (la fel ca mulți alți privitori), gîndindu-se că se trezește dis-de-dimineață, pentru Campionatul Mondial de Rugby din Japonia? Nu știm. Noi, deși Îl iubim, nu tragem tot timpul de El. Tot ce-am văzut noi, ca simpli laici, a fost o partidă mediocră, cu o FCSB/Steaua care, în afară de ceva combativitate, n-a avut idei. Așa cum n-are de la o vreme încoace.

Acuma, ca să nu fim răi, să-i dăm lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu, și lui Vintilă ce-i al lui. Așa cum mai remarcau și alții, așa-numitul antrenor de la FCSB/Steaua a ieșit neînvins din meciurile cu Viitorul, U. Craiova și CFR Cluj – adicătelea cu Hagi, Pițurcă și Dan Petrescu. Ăștia, da, sînt oameni cu titluri, Cupe și Supercupe pentru Steaua! Uite că acest creștin-ortodox, acest antrenor, să-i zicem, a ținut piept atîtor legende. Credem și noi că FCSB = Steaua. Credem mai puțin că o echipă face performanță de la sine, cu tot felul de hachițe, doar așa, prin voia Domnului. Pînă și Dumnezeu, cît ar fi el de Dumnezeu, se ține de un plan, de un proiect.

Hai, c-am glumit destul cu voi, hahalerelor! Doamne-ajută!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale