Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tăpălagă și ălălalt

Zoom Tăpălagă și ălălalt

Dan Tăpălagă și celălalt au plecat de la HotNews. Odată cu plecarea lor se mai încheie un capitol din regimul Băsescu.

Acești băieți de la HotNews nu au fost ”intelectualii” lui Băsescu. Ei au făcut parte din garnizoana Rudimentari și Gălăgioși, secția ”Luptăm cu comunismul”. Evident că nu au fost jurnaliști vreodată – dracu’ a mai văzut jurnaliști care să scrie numai de Opoziție și să mozolească-n fund Puterea!

Ei trebuiau să țină în fierbere subiectele zilei, ei trebuiau să-i ocolească pe Elena Udrea, pe Adriean Videanu, pe Vasile Blaga și pe ceilalți, ei trebuiau să pompeze în imaginea serviciilor și a instituțiilor de forță. În fruntea acestor instituții de forță își făceau de cap unul ca Sorin Blejnar sau unul ca Horia Georgescu, cel care ne povestește acum despre întâlnirile duminicale cu George Maior și discuțiile pe care le aveau pe dosarele politicienilor. La HotNews, Horia Georgescu avea icoana lui proprie și un număr de limbi dedicate pe săptămână.

HotNews, alături de Evz, erau publicațiile regimului, unde Serviciile își prezentau ascultările și stenogramele. Deontologi cum îi știm, Tăpălagă și cu ălălalt se puneau imediat pe scris, înfierând comunismul. Parcă-i văd, când simțeau că-i lasă inspirația, cum își apropiau de nas o bucată din roba de procuror comunist a Monicăi Macovei și cum inspirau cu putere, cum fetișul le urca sângele și ura în creiere și cum mânuțele începeau să zburde din nou pe tastatură.

Tăpălagă și ălălalt au fost unele dintre cele mai demne de dispreț creaturi ale regimului Băsescu: au contribuit la ura creată de Băsescu între diferite părți ale societății, la ura față de bătrâni, la ura față de asistații social, timp în care au spus – deschis, asumat – publicului că Băsescu și Udrea și tot acel regim erau răul cel mai mic. S-a văzut imensitatea celui mai mic rău. Tăpălagă și ălălalt nu și-au asumat niciodată nimic din mizeria pe care au făcut-o, din lăturile pe care le-au ventilat în societate. Acești băieți au întreținut ura cum întreține un boșorog cu bani o pițipoancă de 20 de ani.

Cică merg să-și facă alt proiect online. Sunt convins că va avea același miros de rahat împachetat în legi macoviste.

7 comentarii

 1. #1

  @Mihai Radu

  Asa-i ca strugurii sunt acrii????

 2. #2

  @Marius: Acri! Scrie de o sută de ori: strugurii sunt acri! Acri! Mama ei de limbă română!

 3. #4

  Aveti dreptate, probabil. Dar cred ca, pentru a fi echidistant, ar trebui sa-i mentionati pe campionii de facto ai pupincurismului actual – Gadea si Badea. Primul cred ca ar putea chiar sa scrie un manual de pupat in cur, cu capitole, subcapitole, ilustratii etc.
  Basca semianalfabetii de la RTV, televiziunea imbecilizarii populimii.

  • #5

   Scriem frecvent și despre cilalți. Dorința asta de a scrie despre toți într-un singur text e cel puțin exagerată. Dar stați liniștiți, în fix acest număr găsiți texte și despre tăplagă și ălălalt, dar și despre Cristoiu.

 4. #6

  noua gazetuta va fi un proiect al unei fundatii… Oare cine le-a dat 1 miliard de CKS donatie… Un om dintr-o carte!

 5. #7

  Excelent!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint