Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Taxa de prima înmatriculare va fi aplicată şi pietonilor din 2012

Zoom Taxa de prima înmatriculare va fi aplicată şi pietonilor din 2012

Reducerea taxei auto produce o gaură de 250 de milioane în bugetul României pe 2011, iar previziunile Ministerului de Finanţe pentru 2012 sînt şi mai negre: un minus de peste 542 de milioane doar în prima jumătate a anului. Pentru a recupera aceste pierderi, Executivul a hotărît:  pietonii vor plăti şi ei taxa începind de anul viitor. Cine, ce, unde, cît şi, mai ales, cum a reacţionat populaţia? Vă spunem în continuare.

Valoarea taxei va fi unică pentru fiecare cetăţean în parte, ea urmînd să fie stabilită în urma unui control medical amănunţit. Suma de plată va fi calculată în funcţie de vîrstă, capacitatea cilindrică fesieră şi, evident, nivelul emisiilor de noxe. 

Pensionarii vor plăti taxa eşalonat: statul le va reţine automat 10% din pensie, pentru a scuti această categorie socială de drumuri inutile pe la ghişee. În cazul persoanelor cu pensii mici şi foarte mici, rata lunară creşte la 30%, pentru a-i ajuta pe sărmanii oameni să treacă mai repede peste acest hop.

Speriaţi că ar putea plăti triplu decît cetăţenii normali din cauza consumului sporit de combustibili cu cifră octanică mare (fasole, broccoli, varză), vegetarienii şi veganii au organizat un protest asurzitor în Piaţa Victoriei. Ciudat: deşi vacarmul este infernal, participanţii susţin că nu folosesc nici fluiere, nici tobe, nici vuvuzele, ci doar instrumente “naturale şi 100% eco”. Nu vom reveni cu amănunte. 

Persoanele care încearcă să păcălească statul şi decedează înainte de-a achita taxa integral vor avea toate proprietăţile puse sub sechestru. De asemenea, aceşti evazionişti vor fi inclusi în baza de date a rău-platnicilor şi nu vor putea lua nici un credit vreme de şapte ani. 

Oana Roman, Cristian Popescu Piedone, Marian Iancu şi Mirabela Dauer au anunţat deja că renunţă la cetăţenia română şi vor cere buletin în Bulgaria.

Situaţia vedetelor mondene  feminine este discutată aprins în Colegiul Medicilor. Specialiştii proctologi susţin că modelele hibrid (consum exlcusiv de whiskey+pastile) sînt eco şi ar trebui scutite de orice taxă. “Eco sînteţi voi la cap, studiile noastre arată că fetele astea sînt echivalentul tractoarelor din '58” a declarat Silvian Teodorescu, şeful Institutului Român de Neurologie.

10 comentarii

 1. #1

  ,,Persoanele care încearcă să păcălească statul şi decedează înainte de-a achita taxa integral vor avea toate proprietăţile puse sub sechestru”(copy-paste)……sechestru? …numa’ de’al dracu’ nu mor! …sa moara ei! =))

 2. #2

  decat sa punet taxe auto aberante d-lor guvernantii, mai bine ati aplica masuri de crestere economica. luati ex. bulgarilor. e deadreptul curios cum la ei se poat si noi ba. risc si va spun ca singura cale de a fi incontinuare la guv dupa 2012, e lupta reala impotrova coruptiei. poporul trebuie sa vada ca faceti cu adeevarat ceva real. altfel, toate masurile dureroase pe care le-ati luat se vor duce pe apa usl-ului. niste inconstienti care vor juca tontoroiul pe masurile corecte pe care le-ati luat. altfel. nu e alta cale pt dvs.

 3. #3

  Cred ca e o gluma articolul acesta, sincer… Desi la cate se intampla zilnic nu m-ar mira

 4. #4

  2012 este capatul unui soc politic de care se va alege dezastrul romaniei

 5. #5

  dar pentru ca s au pierdut cca 4 mild. din cauza neintocmirii documentatiilor privind emisiile poluante ( acordul KYOTO)pe cine sa punem la zid ca pe CEAUSESCU?

 6. #6

  ne ia bani ca trecemem strada, maine poimane ne vor lua taxe ca respiram, foarte tare.

 7. #7

  punetiva taxe pe averile voastre si va iesi romania din toate crizele

 8. #8

  Am ras :)), de articol, combinat cu comentariile celor care cred !

 9. #9

  …am auzit ca urmeaza introducerea purtarii obligatorie de nasometre si de basinometre, cel mai grav fiind afectati nasosii [basescu] si grasii [toti oamenii politici]…deci acest nou bir estebenefic bugetului statului….inainte domnilor. sa trosnim bine

 10. #10

  DECAT SA MAI VA GANDITI CUM SA JECMANITI POPORUL ROMAN CA SA VA UMPLETI BUZUNARELE MAI BINE V-ATI PUNE CAPUL LA CONTRIBUTIE PT CA SUNT MULTI ROMANI SARACI AN TARA ASTA,SUNT MULTI COPII CARE NU AU CE SA MANANCE,SUNT MULTI BOLNAVI UNI MULT PREA TINERI CARE NU AU CU CE SA ASI ACHITE MEDICAMENTATIA NECESARA,SUNTEM PREA MULTI SOMERI SI ASTA DIN CAUZA VOASTRA CA NU MAI STITI CUM SA NE FURATI CU ATATEA TAXE SI IMPOZITE CARE NU AR TREBUI. SUNTEM TARA CU CELE MAI MULTE TAXE.OARE CATE TAXE MAI AVETI DE GAND SA NE IMPUNETI ?CRED CA NUMAI UNA NEA MAI RAMAS PE AERUL PE CARE AL RESPIRAM ASA ESTE SAU NU?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]