Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tehnocrata lui Geoană iubește cenzura și spațiile carcerale

Zoom Tehnocrata lui Geoană iubește cenzura și spațiile carcerale

Săptămâna trecută s-a scurs în presă, mult prea devreme, proiectul ONG-ului GlobalFocus Center pentru realizarea, în colaborare cu alte ONG-uri și cu instituții ale statului, a unei platforme care să identifice și să elimine dezinformările din mass-media și de pe rețelele sociale. Din ce a răbufnit în presă reieșea că e dezinformare și e mâna rușilor la mijloc dacă sui nasoale despre Guvern, dacă asociezi premierul sau președintele cu incompetența, mizeria și furtișagul sau dacă spui că NATO și UE sunt sau au fost slabe. Nici de Ursula von der Leyen nu ai avea voie să te iei și, în general, nu trebuie subminat efortul Occidentului prin nici o critică. Critica s-a transformat în fake-news și propagandă rusească.
După apariția informațiilor în presă, mulți dintre membrii proiectului au început să se împrăștie ca potârnichile pe un câmp plin de câini de vânătoare. Active Watch s-a retras din proiect, Arafat a ieșit să explice că el habar n-avea de intențiile de cenzură, Ciolacu a sărit și el la cap ca să anunțe că partidul lui condamnă cenzura și tot așa.

Oana Popescu-Zamfir, șefa GlobalFocus Center, a ieșit și ea pe Facebook și, asemeni soldaților ruși capturați de către ucraineni, ne-a spus că ONG-ul lor habar n-avea de prevederile proiectului, că nu ei au băgat poveștile alea acolo și că, în general, nici nu se știe cum s-a scurs proiectul în presă, că nu era gata. După care au început să curgă lacrimile, pentru că e-mail-ul asociației era atacat de hackerii ruși, pe FB curgeau injuriile și atacurile, și tot așa.

Deși puțină lume auzise până mai ieri despre GlobalFocus Center, Oana Popescu-Zamfir nu este chiar o apariție proaspătă în zona politică și în cea asociată. La doar 30 de ani, după o carieră insignifiantă, de doar șapte ani, ca ziaristă, Oana Popescu-Zamfir a ajuns direct consilier pe afaceri externe al președintelui Senatului, Mircea Geoană, poziție pe care a ocupat-o între 2008-2011. Tot în aceeași perioadă a fost director de programe la Aspen Institute România, condus de același Geoană. După aia s-a plimbat prin diverse think-tank-uri înființate la mișto, pentru a ajunge, în 2016, secretar de stat la Ministerul Muncii, condus de Dragoș Pâslaru.

GlobalFocus Center a fost înființată în 2012, iar principalii experți ai ONG-ului sunt Oana Popescu-Zamfir și soțul, Rufin Zamfir, fost ofițer, o vreme, în SIE. ONG-ONG, dar GlobalFocus Center trăiește mai ales din finanțări guvernamentale sau, când are noroc, prinde ceva programe finanțate de NATO, direct.
Undeva, deasupra tuturor acestor lucruri, plutește mâna protectoare a soțului Mihaelei, dragostea lui.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint