Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Teroriști din toate țările, uniți-vă!

Zoom Teroriști din toate țările, uniți-vă!

Rusia lui Putin a comis-o din nou, monstruos. La fel ca URSS-ul lui Lenin la revoluția din 1917 și în timpul războiului civil care a urmat și ca URSS-ul lui Stalin între războaiele mondiale, în timpul războiului și după aceea. Acum rușii au aruncat în aer barajul de la Kahovka și i-au acuzat pe ucraineni că ei ar fi făcut-o. Confruntați cu dovezile că barajul nu putea ceda lovit de bombele Kievului, ci doar dacă era dinamitat, rușii au continuat să mintă cu același aplomb cu care i-au acuzat pe nemți pentru masacrul de la Katyn și cu aceeași seninătate cu care Stalin a condamnat la moarte prin înfometare milioane de ucraineni în anii treizeci ’30 ai secolului trecut.

După Kahovka, rușii au luat la rînd alt baraj. De astă dată cu bombe. Nu-i o noutate. De fapt, e o strategie verificată. În timpul războiului cu nemții lui Hitler, din ordinul lui Stalin sovieticii au procedat la fel. Distrugerea barajelor de pe propriul lor teritoriu a dus la moartea a zeci de mii de civili ruși. Avertizat de generalii săi asupra consecințelor, Stalin i-a amenințat cu acuzația de trădare, ca să le închidă gura și să-i execute ordinele fără comentarii.

În pofida milioanelor de crime făcute la ordinul lor împotriva civililor ruși, și Lenin, și Stalin și-au păstrat puterea și au murit în paturile lor, plînși de întreaga suflare sovietică. Lenin a devenit exponat de muzeu în mausoleul care i-a fost ridicat lîngă Kremlin și unde se află și azi, iar cultul lui Stalin a revenit la modă, cu binecuvîntarea lui Putin. Complicii lui Stalin – în afară de cei cîțiva executați tot de ai lor – au murit de moarte bună mulți ani după aceea, ba chiar unora dintre ei li s-au adus osanale pentru devotamentul cu care au slujit poporul.

Elita lui Putin nu se deosebește cu nimic de elitele lui Lenin și Stalin. E la fel de slugoasă, coruptă, hoață și în stare de orice în numele cauzei, încît se înșală cei ce speră că această elită îl va da jos pe Putin de dragul viitorului Rusiei. În timp ce Putin își hățuiește cu succes complicii după metodele verificate ale lui Stalin – pușcărie, sinucideri inexplicabile, asasinate în mijlocul zilei, la vedere, și accidente care se repetă la indigo –, cei dispuși să-l dea jos n-au ce metode nonviolente să urmeze. Pentru mașinăria stalinistă pe care Putin a pus-o în mișcare în Federația Rusă nu există antidot democratic.

Prigojin, noul profet al Rusiei devenit, din șaormar, șef peste o armată de mercenari teroriști inventată la Kremlin, umblă să-l sperie pe Putin cu amenințarea unei revoluții, în timp ce el vrea să-și pună de un capital politic sub sloganul „Teroriști din toate țările, uniți-vă!“.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint