Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 10 momente penibile ale românilor la Consiliul European

Zoom Top 10 momente penibile ale românilor la Consiliul European

103 – Decebal susține că dacii sunt strămoșii romanilor și ai tuturor celorlalte populații și triburi antice prezente la primul Consiliu European desfășurat la Bruxelles.  

1397 – Mircea cel Bătrân aplică tactica pământului pârjolit chiar în camera de hotel din Bruxelles unde era cazată delegația Țării Românești.

1422 – Alexandru cel Bun îi bate pe cavalerii teutoni, deși aceștia cotizau cel mai mult la bugetul Europei Medievale. A doua zi, marile publicații europene titrau: „Înfrângere rușinoasă pentru panzerele germane”.

1463 – România este reprezentată la Bruxelles nu de una, nici de două, ci de trei persoane: Ștefan cel Mare, din partea Moldovei, Vlad Țepeș din partea Țării Românești și Janos Pongracz, din partea UDMR-ului.

1476 – Ștefan cel Mare merge la Bruxelles doar pentru că mama lui refuzase să îl primească în Cetatea Neamțului și în altă parte nu avea unde să meargă la ora aia.

1514 – Gheorghe Doja merge să îi reprezinte pe români la Consiliul European, dar se așază din greșeală pe un scaun înroșit în foc. De parcă n-ar fi fost de ajuns, un delegat maghiar se împiedică și în cădere comite gafa penibilă de a-i pune pe cap o coroană de spini.

1599 – Mihai Viteazul își face intrarea triumfală în Alba Iulia, crezând că acolo se desfășoară Consiliul European.

1714 – Turcii instaurează regimul fanariot în Țara Românească, aducând pe tronul principatului conducători de origine greacă. „Acum trebuie să-i scoatem pe greci nu numai din zona Euro, ci și din Țările Române”, exclamă un lider prusac.

1821 – Tudor Vladimirescu este ucis mișelește de eteriști  și aruncat într-o fântână. Se pare că este vorba despre fântâna Manneken Pis, din Bruxelles.

1917 – În semn de solidaritate cu ostașii români care au luptat la Mărășești, membrii delegației României apar la Consiliul European în izmene. În plus față soldați, reprezentanții noștri la Bruxelles au însă și o mahmureală teribilă.

1 comentariu

 1. #1

  Dupa ce s-a aflat de Valul imens de Plagiate si alte Potlogarii din viata politica romaneasca – si nu numai politica, Guvernul Chinez a trimis ieri o Delegatie oficiala la Consiliul European pentru a declara Delegatiei Romane in frunte cu Premierminister Victor Ponta ca ceea ce fac Romanii nu este “fair”.
  Daca si chinezii s-au oripilat, inseamna ca e lata sau groasa. Oricum, nasol.
  Aceasta Declaratie a fost plagiata de catre Chinezi, prin “copy&paste”, dupa Declaratia Delegatiei Franceze, Declaratie pe care Francezii ar fi vrut s-o publice peste vreo 2 Zile dar la un pret mult mai mare..
  Beat China!!! (bi:t ˈtʃaɪnə).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]

 • Ieșirea din rând a Dichisitului

  28 iulie 2020

  Rareș Bogdan credea, nu cu multă vreme în urmă, că PNL se învârte în jurul prețioasei sale persoane așa cum flaorea-soarelui se orientează după astrul zilei, iar muștele roiesc în […]

 • Nelu Pușcărie

  21 iulie 2020

  Starul de televiziune Nelu Tătaru s-a înduioșat de sine însuși și a lăcrimat în timpul unui interviu, amintindu-și cum îi dădea bunicuța lapte cu caimac cînd era de-o șchioapă. De […]

 • Unde-s pistoalele, unde-s spitalele?

  21 iulie 2020

  Pandemia, pe care doctorul Streinu-Cercel ne-o înfățișa în aprilie ca pe un dromader, s-a dovedit a fi, iată, o cămilă cu două cocoașe. Potrivit OMS, a treia cocoașă e așteptată […]