Ești client fidel al cîrciumilor și de-abia aștepți să te lase și înăuntru? Ești patronul unui local respectabil și primul tău gînd se îndreaptă spre starea economiei? Eși Ludovic Orban și ai fost mișcat la suflet de protestul HoReCa? Iată cum ar trebui să repornească lucrurile în mod idea.
1) Să se redeschidă doar restaurantele importante care sînt deținute de Mugur Mihăescu sau de alte celebrități de primă mînă– Pe bune, ei sînt oameni necăjiți și chiar au nevoie să le meargă bine afacerile mai mult decît oricine altcineva. Oricine altcineva n-are nici o datorie față de public și poate oricînd să se apuce să facă altceva, dar în calitate de vedetă nu-ți permiți să-ți închizi restaurantul pentru că îți dezamăgești fanii. În plus, e vorba de solidaritate aici. Cineva trebuie s-o încaseze pentru echipă. Ce rost are să-și deschidă porțile toți săracii cu cîrciumile lor de săraci la care vin doar săraci și bețivi? E periculos. Să se deschidă doar restaurantele pentru oameni frumoși și bogați, pentru că ei oricum nu fac virusul.
2) Să se respecte regulile de purtare a măștii cel puțin la fel de strict cum se respectă regulile de interzicere a fumatului înăuntru– Oameni sîntem. Toată lumea știe că n-ai voie să fumezi înăuntru, dar acum, dacă chiar ai poftă și vrei să fumezi înăuntru, ce-o să faci? Doar n-o să mori de pofta unei țigări numai pentru că au făcut niște fraieri niște legi sau reguli. La fel și cu masca de protecție în interior. Toată lumea știe că trebuie s-o porți, dar acum, dacă simți așa o poftă bruscă să n-o mai porți, ce-o să faci? O să te torturezi singur cu masca pe față doar ca să nu omori pe unul sau pe altul? Hai, că oricum virusul nu intră în restaurante de fițe, doar la gușteri care n-au falimentat nici prima cîrciumă și încă taie bonuri ca fraierii.
3) Să nu fie lăsați să intre clienți care dau review-uri negative pe Google și mai îndrăznesc să comande și un singur fel de mîncare la toată familia– Din punct de vedere epidemiologic, ăștia sînt cei mai periculoși pentru un restaurant, ei și ăia care sînt nemulțumiți de mîncare, de serviciu, ăia care nu vor să dea bașciș dacă nu sînt tratați cum trebuie, ăia care au impertinența să ceară bon fiscal și, în general, toți ăia care emană un vibe de sărăcie.