Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 4 oameni care te ţin de vorbă

Zoom Top 4 oameni care te ţin de vorbă

Cine sunt oamenii care ne ţin de vorbă? De unde vin ei şi ce urmăresc, de fapt? Sunt întrebări la care omenirea a încercat să răspundă încă din cele mai vechi timpuri. Religia, filosofia, ştiinţa au apărut pentru a rezolva această problemă. Din păcate, rezultatele sunt nemulţumitoare, iar oamenii care ne ţin de vorbă continuă să reprezinte o enigmă nedescifrată.

1. Taximetriştii. Îi recunoşti pe şoferii de ambulanţă care au lucrat şi ca taximetrişti după felul în care îl ţin de vorbă pe bolnavul aflat în comă. Mulţi pacienţi care s-au aflat în moarte clinică spun că la un moment dat au zărit o lumină puternică şi că s-au îndreptat către ea, pentru a se reîntâlni cu sufletele celor dragi. În tot acest timp, o voce le povestea despre o bagaboantă din Iancului pe care vrea s-o trimită la produs, că altfel nu se mai poate.

2. Pensionarii din bloc. Îi orice bloc există un domn scund, trecut de 70 de ani, care vorbeşte prea tare şi cu prea multă lume pentru cât de mic este. În tinereţe a fost probabil agent secret, interogând tot felul de spioni palestinieni pentru a afla dacă şi-au plătit la timp întreţinerea. Lui i se adaugă bătrâna fascinată de felul în care se închide uşa de la intrarea în bloc. E în stare să vorbească ore în şir despre cum ieri se închidea bine şi azi parcă are ceva de nu mai stă fixă. Visul ei e să aibă un show la TV despre cum nu se închide uşa de la intrare, în care să dezbată subiectul alături de invitaţi.

3. Cerşetorii elocvenţi. Există o specie de cerşetori care intră în vorbă cu tine sub un alt pretext. Faptul că vor să-ţi ceară bani vine ca o surpriză, la final. De obicei, folosesc o introducere excesiv de lungă, aproape literară, cu de­scrieri de natură, de mobilier, cu volute stilistice împrumutate din romanul victorian. Simţi că-ţi citesc o naraţiune-fluviu din secolul al XIX-lea, motiv pentru care abia aştepţi partea cu dialogurile. Romanul se termină trist, deoarece naratorul nu primeşte nici un ban.

4. Vânzătorii de electronice furate. O vorbă veche spune că, pentru vânzătorul de electronice furate, „nu“ înseamnă „poate“ şi „nu ştiu“ înseamnă „da, dar depinde cât ceri pe iPhone-ul ăla“. Să spunem că te întreabă dacă vrei o cameră video digitală. Cel mai bine e să mergi mai departe, fără să-i răspunzi nimic. Dacă insistă, spune-i că ai deja o cameră video, care e mai mare decât el şi poate să-l bată. Nu e bine să intri în vorbă cu vânzătorii de electronice furate, deoarece sigur la un moment dat au furat un gadget de care tu ai vagă nevoie şi pe care vor reuşi să ţi-l vândă.
 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint