Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Traian și războiul Rece de la Realitatea TV

Zoom Traian și războiul Rece de la Realitatea TV

Pe 5 noiembrie, seara, în culisele emisiunii Jocuri de putere se iscă un mic scandal, în timpul uneia dintre pauzele publicitare. Unul dintre invitații trimiși acasă după o prea scurtă ședere în platoul emisiunii se revoltă. Se plânge că el a plătit pentru a-și prezenta cazul în emisiune și că a stat mult prea puțin pe ecran, nefiind lăsat să-și ducă delirul de persecuție și jumătățile de adevăr până la capăt. Invitatul era mai vechea noastră cunoștință, Traian Rece, și fusese adus în platoul Jocuri de putere de către Oreste Teodorescu.

Lui Edward Pastia, directorul postului Realitatea TV, îi ajung la ureche afirmațiile lui Rece și se pune pe verificări. În urma respectivelor verificări descoperă că nu există nici un fel de contract între Realitatea TV și Traian Rece sau Agrodelta Sireasa. De altfel, un contract prin care o televiziune să pună la dispoziția unui cetățean spațiu editorial pentru a-și promova problemele pe care le are în Justiție nici nu ar fi permis de Legea audiovizualului. Dar dacă Traian Rece nu avea contract cu Realitatea TV, cui și ce a plătit acesta?

Rezultatul investigațiilor

lui Edward Pastia, indiferent care a fost acesta, îi este comunicat lui Cozmin Gușă, acționar al postului, și se ia decizia ca Oreste Teodorescu să nu mai apară în emisiunile Realitatea TV. Decizia îi este comunicată și lui Rareș Bogdan, dar și împricinatului, care se află în aceeași situație cu o altă invitată a emisiunii lui Bogdan, Oana Stănciulescu.

Pe 20 noiembrie, Oreste Teodorescu încearcă să apară, totuși, la Jocuri de putere, invitat de chiar realizatorul emisiunii. Înainte de a intra în platou, echipa de producție îi reamintește că nu mai are voie în emisiunile postului, cel puțin până la luarea unei alte decizii. Rareș Bogdan își face o poză în culise cu cenzuratul Oreste, după care revine în emisiune și-și strigă indignarea, amenințând că întrerupe colaborarea cu Realitatea TV dacă nu demisionează directorul postului, iar cei doi nu sunt reprimiți în emisiuni.
A doua zi, Rareș Bogdan este suspendat din propria sa emisiune, urmând să aibă o discuție lămuritoare cu Cozmin Gușă. Scandalul se aprinde cu rapiditate, iar Cozmin Gușă face primele declarații despre motivele întreruperii apariției pe post a lui Oreste Teodorescu și a Oanei Stănciulescu: „se folosea numele Realității în diverse discuții sau tranzacții, (…) ei nefiind angajați ai Realității”.

În iulie 2018, între 8 și 15,

Oreste Teodorescu s-a aflat la Sfântu Gheorghe, organizând o “tabără spirituală” alături de actorul Doru Bem. Cei doi mai organizează astfel de tabere și la Vama Veche, iar mai nou și la Sarmizegetusa.

Numai că la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, Oreste s-a întâlnit cu o mai veche cunoștință a sa, multimilionarul de carton Traian Rece. Cei doi sunt menționați în același dosar al Cămătarilor din 2004, iar întâlnirea din Deltă a fost, probabil, una în timpul căreia s-au depănat amintiri pline de farmec.

În timp ce se afla la Sfântu, Oreste Teodorescu află că trebuie să se prezinte la DIICOT, pentru a oferi informații într-un alt dosar, de data aceasta nu de prostituție, ci de consum și trafic de droguri.

În dimineața zilei de 16 iulie, Oreste Teodorescu se prezintă la DIICOT, iar seara este invitat în emisiunea lui Rareș Bogdan.

Acolo, domnul Teodorescu vorbește îndelung despre agricultorul Traian Rece, un om extrem de onest, căruia CJ Tulcea vrea să-i fure terenurile din Deltă și, în același timp, nici nu vrea să-i prelungească contractele de concesiune. Confuzia vine nu de la O.T., ci chiar de la agricultorul onest, care acceptă, în mod inexplicabil, să plătească redevențe pentru niște terenuri care, chipurile, i-ar aparține. Pentru că ele, de fapt, nu-i aparțin, fiind în proprietatea publică a statului român și în administrarea CJ Tulcea, ca toate cele 37.000 de hectare din amenajările agricole din Deltă.

Numai că miza

lui Traian Rece nu era să vorbească Oreste despre el și să-i preia delirurile, inclusiv conspirațiile cu pesta porcină africană introdusă special în Deltă pentru a distruge zootehnia României. Miza era să apară el însuși în emisiune, așa cum a apărut, de-a lungul timpului, în diverse emisiuni la B1 TV și la Nașul TV, unde a putut, nestânjenit, să-și prezinte punctul de vedere fără a fi contrazis.

Până la urmă, minunea s-a întâmplat, așa cum spuneam, pe 5 noiembrie, dar a lăsat un gust amar tuturor părților implicate. Rareș Bogdan l-a scos rapid din emisie, pentru că pe agenda zilei tocmai se impusese povestea cu valiza din Teleorman. Traian Rece s-a considerat țepuit, iar Oreste Teodorescu s-a ales cu interzicerea apariției în emisiunile Realitatea TV.

Între timp, firma lui Traian Rece era din ce în ce mai des vizitată de către procurorii DIICOT. Aceștia au făcut percheziții la sediile firmei și la vila din Pipera a proprietarului în data de 18 octombrie și în data de 22 noiembrie, încercând să lămurească problema despre care Cațavencii a scris prima dată, pe 13 noiembrie 2018, respectiv introducerea în capitalul social al firmei a sumei de 164.635.292 de euro, sub forma unor titluri de valoare din 1929, fără valoare reală, dar evaluate la această  sumă în urma unui fals grosolan.

În urmă cu trei ani,

Rareș Bogdan declara că Realitatea TV încasează lunar, pentru Jocuri de putere, în jur de 150.000 de euro. Dacă Traian Rece ar fi achiziționat publicitate în valoare de 28.000 de euro, de exemplu, ar fi putut cumpăra cam 1/5 din spațiul publicitar lunar din Jocuri de putere. Adică ar fi putut să-și promoveze afacerile în calupurile publicitare ale câte unei emisiuni în fiecare săptămână.

Nu se știe, încă, pe cine sau cât a plătit Traian Rece, dar e clar că respectivul nu a împărțit cum se cuvine. De aici și scandalul.

2 comentarii

  1. #1

    PAH, clar esti omul rusilor si impotriva statului de drept. Nu se poate sa il ataci pe Boreste, acest patriot Vadim gen.

  2. #2

    Ar fi ceva de clarificat legat de tabara spirituala.. Nenea Ornueste face terapie cu galben gen Bivolaru? Si daca da, iarna cum procedeaza (?).. mananca zapada galbena? In fine… Despre conspiratia cu pesta porcina se pare ca au aflat dintr-un mesaj telepatic, transmis dintr-o galaxie indepartata, dupa ce Ornueste si Traian Cold au facut amandoi spirala initiatica nr 69. Despre restul de personaje care apar in articol ce mai pot sa zic decat… cum au reusit toate maimutele astea castrate sa se adune si sa lucreze in acelasi post tv? Astia au fost selectati special pe baza de IQ cu minus sau cum?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint