Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ucraina și-a ales noul președinte: Il Dulce

Zoom Ucraina și-a ales noul președinte: Il Dulce

Jurnalul lui Petro Poroșenko (regele ciocolatei și președintele Ucrainei)

26 mai 2014

Dragă jurnalule, gustul victoriei la alegerile de duminică este extrem de dulce. E posibil să aibă legătură și cu alea 15 ciocolăți cu alune pe care le-am băgat în mine. Sigur are legătură cu alea 15 ciocolăți, pentru că m-am tăiat la deget și a curs Nutela, dar oricum, de-abia aștept să simt gustul răzbunării. Am impresia că are o ușoară aromă de caramel.

Astăzi am reușit să sabotăm întreaga economie a Rusiei. Le-am trimis două vagoane de bomboane de ciocolată cu alcool, care nu aveau însă nici un pic de alcool. De-abia aștept să văd ce fețe or să facă. Din cauza noastră or să fie perfect treji zile întregi.

27 mai 2014

Unul dintre primele mele obiective în calitate de președinte al Ucrainei este să construiesc locuințe pentru toată lumea. Locuințele vor fi construite din turtă dulce și vor fi gratis. Vrăjitoarea cea rea, însă, va veni doar contra cost.

28 mai 2014

Unul dintre lucrurile cu care mă mîndresc cel mai tare este faptul că, spre deosebire de predecesorul meu, Ianukovici, am un trecut fără pată. Sigur, atunci cînd vinzi 500 de tone de ciocolată în fiecare an, ai pe conștiință cîteva mii de copii, dar așa e la război.

 

Jurnalul lui Traian Băsescu (fratele regelui înghețatei și președintele României)

24 mai

Azi, la Constanța, am făcut schimb de fluide cu un băiat care m-a scuipat în față. Sincer, aș fi preferat să fac schimb de fluide cu o sticlă de Jack Daniels. Sau măcar cu o baterie de vin alb. Ah, mai știi tu, dragă jurnalule, când m-a scuipat sticla aia de șampanie care fusese agitată în exces și din care mi-a țâșnit spumă pe față? Momentele astea îmi plac mie. M-am apucat imediat să-mi ling frenetic degetele cu care mă ștersesem pe obraji. Iar când am sorbit fără probleme stropii ăia de șampanie de pe nas, a văzut și licuriciul mare ce limbă mobilă am și mi-a propus o alianță de lungă durată, cu beneficii clare pentru ambele părți.

25 mai

Văd că ucrainenii și-au ales un președinte care are o fabrică de ciocolată. Nu știu cum să zic, dar eu am o fabrică de înghețată și parcă văd că devine o regulă în regiune să nu ajungi șef de stat decât dacă ai o fabrică de dulciuri. Încep să cred că e adevărată teoria aia a conspirației care spune că lumea e controlată din urmă de o organizație secretă de copii.

26 mai

L-am sunat pe noul președinte ales al Ucrainei, Petro Poroșenko, să-l felicit pentru victoria din alegeri. I-am amintit însă că succesul lui mi se datorează și mie. Pentru că puteam foarte ușor să vin la Kiev și să mă pozez cu el în campanie, purtând niște tricouri ridicole cu însemnele lui electorale. Să vedem cine l-ar mai fi votat pe urmă! Poate doar ucrainenii din Basarabia.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]